Topul celor mai bogate jucătoare de tenis. Pe ce loc se află Simona Halep. Surpriză! Cine e pe primul loc

Topul celor mai bogate jucătoare de tenis. Pe ce loc se află Simona Halep. Surpriză! Cine e pe primul loc
Simona Halep, locul 5 în topul celor mai bogate jucătoare de tenis

Simona Halep traversează cea mai bună perioadă a carierei. În anul 2019 a reușit să câștige turneul de la Wimbledon și a devenit a doua cea mai bine plătitiă jucătoare de tenis din acest an. În clasamentul all time, Simona se află pe locul 5 în topul încasărilor.

Simona Halep, locul 5 în topul celor mai bogate jucătoare de tenis

Simona Halep a reușit o performanță uimitoare pe iarba de la Wimbledon. A învins-o în finală pe Serena Williams cu scorul de 6-2, 6-2 și a câștigat, astfel, cel de-al doilea trofeu de Grand Slam din carieră. Pentru triumful de la Londra, Simona a primit un cec în valoare de 2,6 milioane de dolari și a devenit a doua cea mai bine plătită jucătoare de tenis în anul 2019, cu venituri de 5.083.227 de dolari. Pe primul loc se află Ashleigh Barty, care a încasat în acest an 5.362.865 de dolari.

Naomi Osaka se află pe locul 3, cu încasări de 3.795.402 de dolari, iar pe poziția a patra se află Karolina Pliskova, cu 2.795.135 de dolari.

În ceea ce privește banii obținuți din tenis în întreaga sa carieră, Simona Halep se află pe locul 5, cu 33,228,806 dolari. Constănțeanca se află la mai puțin de un milion de dolari în spatelei Carolinei Wozniacki, sportivă care a strâns din tenis 34.052.445 de dolari. Pe locul 3 în ierarhia all time se află Maria Sharapova, cu 38.621.964 de dolari, în timp ce poziția secundă îi revine americancei Venus Williams, cu 41.505.102 de dolari. Sportiva care a făcut cei mai mulți bani din tenis este nimeni alta decât Serena Williams, care a dominat tenisul mondial feminin și a reușit să adune 90.382.096 de dolari.

Simona Halep este sponsorizată de Nike
Simona Halep este sponsorizată de Nike

Clasamentele sunt întocmite doar din punct de vedere al veniturilor obținute din tenis. Majoritatea sportivelor mai au și contracte de sponsorizare și sunt imaginea unor branduri importante, iar unele dintre ele câștigă mult mai mulți bani din publicitate decât din tenis. Și Simona Halep face bani frumoși din reclame, fiind imaginea mai multor branduri de renume. Spre exemplu, Nike i-a oferit un premiu de un milion de dolari după succesul de la Wimbledon. Iar Simona a mai primit de-a lungul timpului astfel de premii, dar și mașini și ceasuri de lux.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI