Serena Williams, imaginile pe care nu le-ai văzut niciodată. Detalii neștiute despre dramele din trecutul ei

Serena Williams

Serena Williams este adversara Simonei Halep în finala de la Wimbledon 2019. În cariera sa a câștigat 39 de titluri de Grand Slam și a ajuns să fie considerată cea mai bună jucătoare din istoria tenisului. Viața ei nu a fost însă lipsită de greutăți. Puțini sunt cei care știu dramele care i-au marcat trecutul.

Serena Williams și dramele din trecutul ei

Serena și Venus Williams s-au apucat de tenis de la vârste foarte fragede, cu gândul de a ajunge pe culmile gloriei, însă drumul spre succes nu a fost deloc ușor. În 2003, Yetunde Hawanya Tara Price, sora lor vitregă, a fost ucisă într-un schimb de focuri între bandele rivale din Compton, California, la mică distanță de terenurile de tenis pe care Serena și Venus se antrenau în copilărie. Price le fusese în trecut asistent personal surorilor Williams, iar vestea morții ei a le-a șocat pe cele două sportive.

Împușcăturile au fost, de altfel, un lucru obișnuit în copilăria Serenei și a lui Venus Williams. Tatăl lor a fost cel care le-a învățat tenis pe terenurile de sport din Compton, un oraș în care răfuielile dintre găștile de stradă erau la ordinea zilei. Asta nu le-a împiedicat pe cele două să tragă tare la antrenamente și să scrie istorie în tenis.

Serena și Venus, alături de tatăl lor
Serena și Venus, alături de tatăl lor

La 6 ani de la moartea surorii ei, Serena Williams a acceptat să vorbească despre tragicul eveniment care i-a marcat viața. A recunoscut că a trecut prin depresie și că nici măcar nu a discutat despre acest subiect cu mama ei. De asemenea, americanca a mărturisit că a făcut ședințe de terapie pentru a putea depăși episodul.


Serena a devenit în timp unul dintre cele mai importante nume din istoria tenisului, dar faima a venit nu doar cu satisfacții, ci și cu mari lovituri. Familia ei a devenit ținta atacurilor rasiste în 2001, când Serena și Venus au ajuns în semifinalele Indian Wells. Venus s-a retras cu 5 minute înainte de startul meciului, acuzând tendinită la genunchi. Publicul s-a enervat și a pus la îndoială integritatea familiei Williams, iar unul dintre spectatori a făcut o remarcă rasistă la adresa tatălui sportivelor. Serena a câștigat turneul, deși a fost huiduită în finală și în timpul ceremoniei de decernare a trofeului.

Venus și Serena Williams au boicotat turneul timp de 14 ani, dar Serena a revenit în competiție în 2015. Remarcile rasiste la adresa lor nu s-au oprit, dar asta nu le-a făcut să renunțe la dragostea pentru tenis. Serena a câștigat în întreaga sa carieră 72 de trofee la simplu și 23 la dublu, iar sora sa a triumfat de 49 de ori la simplu și de 22 de ori la dublu.

Serena Williams va juca împotriva Simonei Halep în finala Wimbledon 2019 sâmbătă, 13 iulie, de la ora 16:00.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI