Câți bani ia Simona Halep de la Nike, după ce a câștigat Wimbledonul. Suma e fabuloasă

Simona Halep, premiată de Nike pentru succesul de la Wimbledon

După ce a triumfat la Wimbledon și a primit din partea organizatorilor turneului un cec în valoare de 2,9 milioane de dolari, Simona Halep a primit o veste bună din partea sponsorului tehnic. Nike a anunțat că îi va oferi Simonei un premiu în valoare de 1 milion de dolari pentru performanța de la Londra.

Simona Halep, premiată de Nike pentru succesul de la Wimbledon

Simona Halep a învins-o pe Serena Williams în finala de la Wimbledon, scor 6-2, 6-2 și și-a trecut în palmares al doilea trofeu de Grand Slam din carieră. Sportiva noastră a urcat 3 poziții în ierarhia WTA și a ajuns până pe locul 4, cu 5.933 de puncte. Pentru succesul de la Londra, constănțeanca a primit din partea organizatorilor suma de 2,9 milioane de dolari, cel mai mare premiu pe care aceasta l-a încasat până în prezent.

Cu suma primită în urma truimfului de la Wimbledon, Simona a devenit a doua cea mai bine plătită jucătoare de tenis din acest an. Și asta nu e tot, pentru că performanțele Simonei i-au făcut și pe sponsori să vină cu premii uriașe. Sponsorul tehnic al româncei, Nike, i-a oferit suma de 1 milion de dolari și nu este exclus ca în următoarele zile și ceilalți sponsori să îi ofere diferite cadouri.

Până la vârsta de 27 de ani, Simona Halep a strâns din tenis peste 33 de milioane de dolari, fiind pe locul 5 în topul all time al tenisului feminin. Cei mai mulți bani i-a făcut Serena Williams: peste 90 de milioane de dolari.

Simona Halep va prezenta trofeul de la Wimbledon pe Arena Națională, miercuri, 17 iulie 2019, de la ora 19:00. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că nu va participa la eveniment, după ce anul trecut a fost huiduită de publicul prezent pe stadion în timpul evenimentului organizat pentru Simona după succesul de la Roland Garros. Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis îi va acorda Simonei Halep Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler, iar Patriarhia Română a anunțat că îi va acorda ordinul Crucea Patriarhală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI