Top 5 greșeli pe care le fac românii când fac credit la Noua Casă. Mare atenție la aceste detalii

Top 5 greșeli pe care le fac românii când fac credit la Noua Casă. Mare atenție la aceste detalii
Ce greșeli fac românii în momentul în care accesează programul Noua Casa

Chiar dacă ești entuziasmat pentru că vrei să îți cumperi prima locuință, trebuie neapărat să te asiguri că toate dorințele tale au fost îndeplinite înainte de face o asemenea investiție. Există foarte mulți români ce fac greșeli mari în momentul în care fac credit la Prima Casă, iar după un timp își dau seama că se confruntă cu probleme.

Programul Noua Casă. Ce greșeli fac românii când accesează acest credit

Ținând cont că pandemia a dat peste cap viețile oamenilor, este foarte posibil să îți dorești să renunți la chirie pentru a locui, în sfârșit, în propria casă. Multe persoane apelează la programul Noua Casă, dar nu se asigură deloc înainte că au tot ce le trebuie. Timpul trece foarte repede, așa că înainte de orice investiție trebuie să acorzi o atenție sporită la anumite detalii.

Dezvoltatorul nu oferă tot ce a promis

În primul rând, trebuie să te asiguri că dezvoltatorul îți oferă absolut tot ce a promis. Acesta trebuie să aibă semnate contractele de branșare a locuinței la apă, curent, gaze și canalizare, mai ales pentru că destul de des este realizată doar infrastructura din bloc. Astfel te vei salva de un an de așteptare și îți vei putea vedea liniștit de viață în timp ce ai tot ce este necesar. Încearcă să suni la companiile ce oferă aceste servicii pentru a te asigura că promisiunile sunt adevărate.

Nu are loc o negociere pentru locuință

Chiar dacă ți-ai găsit o casă perfectă și ți se pare că prețul este unul corect, mereu este loc de mai bine! Trebuie neapărat să negociezi în momentul în care îți cumperi o locuință, așa că roagă dezvoltatorul să îți pună la dispoziție toate actele imobilului unde poți să vezi dotările. Acestea nu sunt prezentate de multe ori în ofertele conmerciale, iar 10%, ba chiar 15% din preț poate să fie negociat dacă ești atent.

Calculele nu au fost făcute și apar datoriile

Mulți depun un efort imens pentru a avea locuința la care visează. Chiar dacă îți dorești să ai parte de o oază de liniște, asigură-te că locul tău de muncă îți va permite să plătești ratele în următorii ani. Românii nu fac de multe ori calcule și se îndatorează, iar avansul necesar pentru Noua Casă nu reprezintă o sumă mică. Pentru a găsi rețeta succesului, rata la bancă nu trebuie să depășească 20% din venit pentru că vor interveni și costurile cu întreținerea, activitățile obișnuite și mâncarea. Alege cea mai bună ofertă pentru tine pentru a te feri de probleme.

Nu există garanție pentru anumite lucruri din locuință

Lucrurile mici nu par foarte importante la început, dar dacă vrei să te bucuri de locuința perfectă trebuie să începi să ceri garanții pentru anumite elemente. Spre exemplu, ușa de la intrare îți poate cauza probleme, mai ales pentru că unii dezvoltatori nu folosesc materiale de calitate. O să plătești în plus dacă nu ai garanție pentru toate lucrurile ce apar în contractul de vânzare-cumpărare, așa că verifică centrala termică și siguranțele electrice înainte de toate.

Locuința se află foarte departe

Poate că în momentul de față ești singur sau într-o relație, dar niciodată nu știi unde te poartă viitorul! În cazul în care vrei să îți formezi o familie trebuie să ai în jurul tău o grădiniță sau o școală. Locul de parcare este și el foarte important, așa că nu renunța la acesta cu orice preț. În Capitală, este obligatoriu să cauți un apartament ce este aproape de metrou pentru a nu pierde foarte mult timp prețios în fiecare zi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI