06 nov. 2023 | 13:50

Top 3 pomi fructiferi care cresc repede. Aşa te bucuri rapid de roade din belşug

Diverse
Top 3 pomi fructiferi care cresc repede. Aşa te bucuri rapid de roade din belşug
Top 3 pomi fructiferi care cresc repede. Aşa te bucuri rapid de roade din belşug

Creșterea pomilor fructiferi este o modalitate minunată de a aduce fructe proaspete și delicioase în propria grădină. Când vine vorba de alegerea pomilor care cresc rapid și oferă recolte rapide, există mai multe opțiuni pe care le poți lua în considerare pentru a obține rezultate satisfăcătoare într-un timp relativ scurt.

Cei mai buni pomi fructiferi

Piersicul este un pom fructifer care se dezvoltă destul de rapid. În general, un piersic poate începe să dea roade între 2 și 4 ani de la plantare. Este un arbore deloc pretențios, pe care nu trebuie să îl îngrijești cu o atenție deosebită.

Totuși, în primii ani, recolta de piersici poate fi destul de modestă și poate crește pe măsură ce pomul se maturizează. De obicei, pe măsură ce piersicul se dezvoltă, recolta va deveni mai consistentă și mai bogată.

Asigurarea unui sol fertil, udare corespunzătoare, expunere la soare și tăierea regulată sunt factori importanți care influențează momentul și calitatea recoltei de piersici.

Timpul necesar pentru ca un măr să producă roade poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi vârsta la plantare, soiul de măr și condițiile de mediu. În general, un măr poate începe să producă fructe într-un interval de timp de aproximativ 2 până la 5 ani de la plantare.

În plus, soiurile de meri pot varia în privința perioadei de rodire și în ceea ce privește cantitatea și calitatea fructelor produse. Anumite soiuri pot da roade mai devreme sau în cantități mai mari decât altele.

Timpul necesar pentru ca un cireș să producă roade poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi vârsta la plantare, soiul de cireș și condițiile de mediu. În general, un cireș poate începe să producă fructe într-un interval de timp de aproximativ 3 până la 5 ani de la plantare.

Consultarea unui specialist în grădinărit pentru recomandări specifice în legătură cu soiurile de cireș potrivite pentru zona ta geografică poate fi utilă pentru a obține informații precise despre perioada de rodire a fiecărui soi de cireș.

Cum să ai grijă de pomii fructiferi

Monitorizarea atentă a înfloririi pomilor fructiferi este crucială, deoarece o creștere necontrolată poate duce la rezultate dezamăgitoare. Este esențial să eliminați toate ramurile, plantele, flori sau fructe afectate de boli sau care cresc haotic pentru a preveni consecințele negative.

Citește și: Greșeala majoră pe care grădinarii încep să o facă. Trendul care poate duce la moartea pomilor din grădini sau parcuri

Climatul joacă un rol esențial în dezvoltarea copacului tău; cu cât este mai cald mediu în care crește, cu atât mai favorabilă este creșterea acestuia. De aceea, este recomandabil să alegi un teren cu expunere directă la soare și pomi care să se potrivească la clima din zona ta.

Apa este un element esențial în procesul de creștere, iar fiecare copac are cerințe specifice în ceea ce privește frecvența și cantitatea de udare. În general, pentru a te asigura că le oferi câtă apă trebuie, se recomandă udarea lor de fiecare dată când solul devine uscat, în medie la fiecare trei zile.

Plantează pomii conform instrucțiunilor specifice pentru fiecare specie. Îngroapă-i la adâncimea potrivită și asigură-te că rădăcinile sunt așezate în mod corespunzător, fără a fi îndoite sau încolăcite.

Asigură-te că pomii tăi sunt bine udați, în special în perioadele secetoase sau în primele etape de creștere. Evită udarea excesivă, deoarece acest lucru ar putea duce la probleme de drenaj și rădăcini putrezite.

Trucuri pentru îndepărtarea dăunătorilor

Fii atent la semnele de boli sau dăunători și ia măsuri preventive sau corective imediate. Aplică tratamente sau pesticide organice sau convenționale pentru a menține pomii sănătoși.

Te-ar putea interesa și: Pomii care se plantează în luna octombrie. Ce trebuie să faci pentru a rezista la frig

Folosește soluții naturale, cum ar fi soluția din apă și săpun sau amestecuri din plante, pentru a stropi pomii. Aceste soluții pot ajuta la eliminarea insectelor precum afidele sau păduchii. Pulverizează această soluție direct pe plante.

Plasează capcane sau recipiente care conțin lichide lipicioase pentru a atrage și a captura dăunătorii care ar putea afecta pomii. De asemenea, pot fi utilizate plante atrăgătoare pentru a îndepărta anumiți dăunători de la pomi.

Uleiul de neem, extras din semințele arborelui de neem, este un pesticid natural puternic împotriva unei game variate de dăunători. Are proprietăți insecticide și acționează ca repelent, fiind eficient în combaterea insectelor care afectează pomii.

Folosește extracte din plante precum usturoiul, piperul sau menta pentru a crea soluții de pulverizare care pot elimina insectele. Aceste substanțe pot fi eficiente împotriva afidelor, gândacilor și altor dăunători.

Capsaicina, substanța activă din ardeiul iute, poate fi utilizată pentru a extermina dăunătorii și pentru a proteja pomii împotriva atacului unor insecte. Folosește acest tratament ori de câte ori vezi că grădina ta este afectată.

Parteneri
Cum arată locul de veci al lui Gigi Becali. Gazonul dintre morminte, provenit de la FCSB
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spun ucrainenii despre încheierea războiului. Sondajul care contrazice ce se știa până acum
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Stațiunea cunoscută de romani și regii Ungariei, acum uitată
EVZ.ro
Mesajul transmis de iubita lui Babasha, după scandalul imaginilor controversate, din intimitate, cu artistul. Ce spune femeia care îl va face tată / FOTO
Spynews
Retragere numerar de la bancomat. Anunț pentru toți românii care scot bani de la ATM
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
FĂRĂ PENSIE de SĂRBĂTORI! LOVITURĂ pentru SENIORI, anunță BACIU
Mediaflux
”Am luat o pauză”. Vlad Gherman și Oana Moșneagu trec printr-o situație dificilă! Actorul a făcut declarații | FOTO
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum va fi vremea în perioada 21 noiembrie - 16 decembrie 2024. Se anunță temperaturi scăzute
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro