Top 3 pandemii din istoria omenirii. Câți oameni au murit din cauza acestor virusuri

Top 3 pandemii din istoria omenirii. Câți oameni au murit din cauza acestor virusuri
Top 3 pandemii din istoria omenirii

Care au fost cele mai mari 3 pandemii din istoria omenirii? Detalii despre procedurile folosite atunci pentru estomparea acestora și numărul deceselor.

Top 3 pandemii din istoria omenirii. Detalii

Gripa porcină H1N1 2009-2010
Pandemia gripei porcine a fost cauzată de o tulpină nouă a virusului H1N1 care a apărut inițial în Mexic, ulterior răspândindu-se în întreaga lume. Virusul a infectat aproximativ 1,4 miliarde de oameni de pe glop și a ucis peste 500.000 de persoane. Pandemia a afectat atunci în special copiii și adulții tineri.

Ciuma Bubonică 1346-1353
Ciuma bubonică a creat în cele din urmă carantina. Pandemia este cunoscută și sub numele de moartea neagră, prima oară lovind Europa în anul 13347. Peste 200 de milioane de oameni au murit atunci în doar 4 ani. Oficialii din orașul Ragusa au decis să izoleze marinarii care sosiseră în port până când se putea dovedi că nu sunt infectați. Ciuma s-a răspândit mai apoi, iar unele estimări sugerează că boala a distrus mai bine din jumătatea populațieie din Europa. Specialiștii de atunci au considerat că boala s-a răspândit de la un continent la altul din cauza puricilor și rozătoarelor de pe corăbiile care transportau mărfuri.

Gripa spaniolă 1918-1920
Pandemia cauzată de virusul gripal este a treia cea mai mare din lume, respândindu-se între anii 1918 și 1919 și omorând peste 500 de milioane de oameni. Cercetătorii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor susțin că acesta a fost cauzat de virusul H1N1 (de origine aviară), dar nu există informații prea multe despre această gripă. Efectul sever observat la cei infectați a fost funcționarea extrem de proastă a plămânilor. Alimentația de pe timpul războiului și grupurile mari de soldați înghesuiți în tranșee în condiții precare au dus la răspândirea rapidă a bolii.

Cele mai mari 3 pandemii din istoria omenirii
Cele mai mari 3 pandemii din istoria omenirii
  • Sursa:
    Centre pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) – 2009 Pandemia H1N1 (virus H1N1pdm09).
    Centre pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) -1918 Pandemie (virus H1N1).