Câți bani a câștigat Simona Halep pentru victoria de la WTA Praga. Premiile sunt mult mai mici după pandemie

Câți bani a câștigat Simona Halep pentru victoria de la WTA Praga. Premiile sunt mult mai mici după pandemie
Simona Halep a primit 5.000 de dolari pentru calificarea în sferturile de finală la Praga

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la WTA Praga, după ce a învins-o pe Barbora Krejcikova, scor 3-6, 7-5, 6-2. Românca își continuă drumul spre cel de-al 21-lea titlu de simplu al carierei. Vineri o va înfrunta pe Magdalena Frech în sferturile de finală ale competiției. Au fost victorii muncite pentru Halep, dar care nu produc prea mult din punct de vedere financiar. Turneul de la Praga este unul de categorie International, printre cele mai slabe din WTA.

Simona Halep, printre cele mai mici premii obținute de-a lungul carierei. 5.000 de dolari pentru sferturile de la Praga

În plus, premiile au scăzut foarte mult din cauza pandemiei de coronavirus. Organizatorii nu pot vinde bilete, motiv pentru care bugetul competiției este serios diminuat. Asta chiar dacă distribuția din acest an de la Praga este mult peste ceea ce vedeam în anii precedenți. Calificarea în sferturile de finală ale competiției din Cehia asigură un cec de 5.000 de dolari pentru Simona Halep.

Cu siguranță cea mai mică sumă pe care a primit-o vreodată pentru o calificare în sferturile de finală ale competiției. În urmă cu un an, jucătoarele care obțineau accesul în această fază a competiției erau recompensate cu 5.900 de dolari. Dar diferențele se măresc considerabil pe măsură ce avansăm în turneu.

În cazul în care se impune la Praga, Simona Halep va încasa un cec de 25.000 de dolari. Ar fi al 21-lea trofeu pentru ea și cu siguranță cel mai slab din punct de vedere financiar. Simona Halep este printre cele mai bine plătite jucătoare din istoria tenisului, cu aproape 40 de milioane de dolari câștigați de-a lungul carierei. Câștigătoarea de anul trecut de la Praga, Jil Teichmann, a încasat 43.000 de dolari.

Nu s-a schimbat nimic din punct de vedere al punctelor în clasamentul WTA. Pentru sfertul de finală la acest turneu de categorie International, Simona primește 60 de puncte. Iar o eventuală victorie în finala de duminică ar ajuta-o să acumuleze 280 de puncte în plus în clasament.