Ziua Marinei, în pandemie de COVID-19. Cum va avea loc, în ciuda restricțiilor impuse

Ziua Marinei, în pandemie de COVID-19. Cum va avea loc, în ciuda restricțiilor impuse
Ziua Marinei, în pandemie de COVID-19. Cum va avea loc, în ciuda restricțiilor impuse

Spectacol atipic de Ziua Marinei, căci, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19, localnicii și turiștii nu vor mai putea asista la exercițiile militare. Astfel, ceremoniile fastuoase au dispărut de pe faleza din Constanța, iar unele activități s-au mutat în online.

Ziua Marinei Române 2020 – pe vreme de pandemie

Ziua Marinei Române din acest an va fi celebrată în acord cu reguile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, iar majoritatea evenimentelor se vor muta în mediul online. Totuși, sunt programate câteva festivităţi, dar se vor desfăşura doar în portul militar, unde civilii nu au, din păcate, acces.

Ediția din 2020 este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române, dar, de această dată, cei care se vor plimba, cu masca, pe faleză vor putea admira doar trecerea navelor în larg.

„La Constanța, va avea loc o ceremonie redusă restrânsă în portul militar Constanța după care vor urmă câteva secvenţe de exerciţii demonstrative pe mare. Din păcate, zeul Neptun nu va fi prezent la aceste manfestari iar exerciţiile au fost reduse ca amploare şi număr în loc de zece exerciţii vom avea unul singur“, a declarat Corneliu Pavel, ofiţer de presă Statul Major al Forţelor Navale.

Turist: „Este cel mai trist an“

O mare parte dintre turiștii care și-au planificat vacanța pe litoral în această săptămână obişnuiau să participe la manifestările dedicate Zilei Marinei Române, motiv pentru care caracterizează acest an ca fiind unul „trist“.

„Este cel mai trist an, cel mai trist an, normal că mi-ar fi plăcut, cui nu i-ar fi plăcut, mai ales acum că suntem în vacanţă. Oricum nu mai e ce a fos, nu mai e cum a fost“, a declarat un turist, potrivit stirileprotv.ro.

Pe cer vor survola elicoptere Puma Naval, aeronave Mig 21 Lăncer, precum şi F16, de la baza Mihail Kogălniceanu.