20 mart. 2021 | 11:18

Top 3 alimente pentru creierul copiilor. Beneficiile nebănuite de care au parte

Sănătate
Top 3 alimente pentru creierul copiilor. Beneficiile nebănuite de care au parte
Top 3 alimente bune pentru creierul copilului tau

Se știe faptul că alimentația joacă un rol esențial în dezvoltarea și funcționarea optimă a creierului. De altfel, creierul este primul dintre organe care absoarbe nutrienții din alimentele consumate.

Top 3 alimente pentru creierul copiilor

Cu toate că grija pentru alimentele consumate de un copil este o grijă a părintelui pe tot parcursul vieții, este util a se menționa că acest organ se dezvoltă cel mai mult și repede până la vârsta de trei ani. De altfel, studiile științifice au demonstrat că grăsimile sănătoase Omega 3 sunt definitorii în ce privește IQ-ul, dar și capacitatea de memorare și de concentrare. Se știe că în cazul unei anemii, o persoană nu se mai poate concentra la fel de bine și sunt afectate memoria și atenția. La fel este și pentru copii: dacă ei nu au suficient fier în organism, se vor vor confrunta cu deficiențe atât mentale, cât și fizice.

De menționat este că antioxidanții sunt cei care ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi. Antioxidanții luptă constant împotriva îmbătrânirii premature a organsimului ce afectează în mod direct creierul. Astfel, alimente care sunt cunoscute ca stimulatori ai creierului sunt: Peștele, ca sursa principală de Omega 3 și 6. Apoi, broccoli, conopida, mazărea, fasolea, lintea sau sfecla sunt numai doar dintre alimentele ce asigură cantitatea necesară de fier în organism. De asemenea, și iaurtul grecesc ajută la menținerea flexibilității membranei cerebrale. Apoi, ouăle repreintă principala sursă de bilineurină, o substanță nutritivă ce ajută la îmbunătățirea memoriei și la dezvoltarea creierului.

Ce beneficii au

De altfel, de mult timp studiile amintesc că au o memorie mai bună copiii care consumă frecvent cereale bogate în proteine și fibre (fulgii de ovăz), decât cei care consumă cereale dulci. Mai avem și merele, prunele, fragii, căpșunele, murele, coacăzele care conțin antioxidanți și care stimulează memoria. De asemenea, se spune despre aceste fructe că influențeză atât calitatea gândirii, cât și a memoriei.

Fasolea, dar și plantele înrudite cu aceasta oferă organismului energie din proteinele și carbohidrații complecși conținuți. Acești carbohidrați au în compoziție multe fibre, vitamine și minerale, ce să mai, o hrană excelență pentru creier, menținând un nivel maxim de energie și o putere maximă de concentrare pentru copii.

Dar lista alimentelor benefice creierului nu se oprește aici. Tot ce trebuie să faci este să încearci să adopți un stil de viață sănătos, pentru a fi un exemplu pentru întreaga familie, mai ales pentru copiii tăi!

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Pâinea cu maia, izvor de sănătate. Ce sortiment trebuie evitat
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Capital.ro
Hidroelectrica, anunț important pentru toți clienții! Schimbările anunțate pentru următoarea perioadă
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
IOHANNIS a dat LOVITURA! NOUA funcție a PREȘEDINTELUI. Nu e la NATO
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro