Fructele divine care au grijă de creierul tău și ajută la slăbit. Toți românii trebuie să le consume zilnic

Fructele divine care au grijă de creierul tău și ajută la slăbit. Toți românii trebuie să le consume zilnic
Fructele care au grijă de creierul tău și te ajută la slăbit

Nu te poți concentra? Mănâncă puțină ciocolată – este sfatul pe care l-am primit cu toții cel puțin o dată în viață, iar cel mai des înaintea unui examen, a unei ședințe sau a unei discuții dificil de purtate. Creierul are nevoie de glucoză ca să funcționeze bine, spun unii specialiștii. Alții, însă, susțin că el are necesitate mai de grabă de grăsimi. Cert este că din categoria alimentelor care ne influențează creierul, dar ne și păstrează sănătoși, cât și ne ajută să slăbim, sunt murele, fructe cu o doză mare de antioxidanți.

Fructele care au grijă de creierul tău și ajută la slăbit

Mâncarea pe care o consumăm ne influențează capacitatea de a gândi, a lucra și a ne concentra. Organizația Mondială a Sănătății sugerează că alegerea alimentelor potrivite ne-ar putea ajuta să ne îmbunătățim capacitățile cognitive cu 20%. Conform unui studiu recent, cea mai nouă dietă făcută de specialiștii în sănătatea creierului poate scădea cu 50% șansele de a dezvolta maladia Alzheimer.

Printre produsele lăudate că ar pune umărul la acest fapt se numără murele. Ele controlează glicemia, protejează creierul, sănătatea oaselor, sistemul nervos, te ajută să dai kilograme jos și conține multă vitamina K, vitamina C, dar sunt și o bună sursă de fibre.

Cum le poți include la micul dejun 

În ceea ce privește ajutorul pe care i-l acordă creierului, s-a descoperit că antioxidanții care se regăsesc în mure reduc inflamațiile la nivelul creierului și schimbă modul de comunicare în rândul neuronilor. Astfel, este prevenită pierderea memoriei și sunt protejate coordonarea motorie și declinul cognitiv.

Cât despre utilitatea lor în curele de slăbit, trebuie știut că murele sunt versatile și reprezintă o alegere excelentă pentru micul dejun. Poți opta pentru iaurt cu mure, ovăz cu mure sau clătite peste care să pui câteva mure și sirop sau miere. De asemenea, pot fi folosite pentru a da apei un gust mai plăcut, în cazul celor care nu sunt băutori de apă. Adaugă în pahar două mure, poate și alături de ghimbir proaspăt și miere, și vei observa că deja ai o băutură plăcută la gust în doar doi timpi și trei mișcări.

Sunt printre puținele fructe care conțin o cantitate mică de fructoză

Murele controlează glicemia, indicele lor glicemic fiind de 25. Ele sunt printre puținele fructe care conțin cea mai mică cantitate de zahăr, anume 340 de grame de mure conțin 7 grame de zahăr, comparativ cu 16 grame conținute de ananasul proaspăt, în aceeași cantitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI