Top 3 alimente care te slăbesc cel mai mult. Efectele se văd imediat dacă le consumi zilnic

Top 3 alimente care te slăbesc cel mai mult. Efectele se văd imediat dacă le consumi zilnic
Top 3 alimente care te ajută să slăbești

Cu toții am căpătat măcar jumătate de kilogram după sărbătorile acestea pline și nu ar fi bine deloc să îl lăsăm acolo în pregătirea verii.

Mănâncă și slăbește. Top 3 alimente care te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Apa plată sau minerală, ceai neîndulcit din plante aromate – 0 cal/ 100 gr

Nu te lăsa păcălit de ceaiurile sau tipurile de apă cu diferite gusturi dulci din comerț, căci au mult zahăr, la fel ca și sucurile carbogazoase sau cele despre care se spune că ar fi din fructe. Pentru a da gust dulce ceaiului, fără să te folosești de zahăr sau îndulcitori, folosește bucăți de lemn dulce.

Legume verzi: 25 cal/100 gr

Din punct de vedere caloric, 400 de grame de legume verzi reprezintă echivalentul a 20 de grame de ciocolată, adică a 100 de calorii. Datorită volumului mare de fibre și a cantității crescute de apă, legumele verzi sunt cele mai prietenoase cu silueta. În plus, au mai multe vitamine și minerale decât fructele, scad absorbția grăsimilor din carne și brânză și cresc senzația de sațietate.

Carne slabă: 200 cal/100 gr

Carnea de porc cu grăsime și carnea de pui cu piele sunt la fel de rele pentru organism, inclusiv pentru siluetă. Alege carnea slabă, macră, îndepărtează toată grăsimea vizibilă înainte de gătire și nu pregăti carnea împreună cu legumele.

Alimente care ne îngrașă. Moderația e cheia

„Toată lumea spune că nucile, alunele și migdalele sunt foarte bune. Și așa este – pentru protecția cardiovasculară și pentru creier, însă îngrașă teribil. O mână de migdale sau nuci poate să ne coste și 300-400 de calorii, ceea ce înseamnă o jumătate de oră de alergat pe bandă într-un ritm alert. Important este să nu depășim 30-50 de grame pe zi și să nu le ronțăim seara, la televizor.

O altă surpriză sunt brânzeturile. Brânzeturile maturale, brânzeturile franțuzești, îngrașă cam cât ciocolata. Este foarte bună pentru vară o salată de brânză cu roșii, însă, dacă este plină de ulei, iar brânza este foarte grasă, numai de slăbit nu poate fi vorba.

Trebuie menționat că nu cele mai rele grăsimi de pe lumea aceasta sunt cele de origine animală. Nu slănina de porc este cea mai rea, ci grăsimile trans regăsite în maioneză și care, la origini, sunt derivate din grăsimi vegetale care au fost transformate prin hidrogenare pentru a rezista mai mult. Cum facem diferența? Cele bune sunt lichide la temperatura camerei, iar cele rele sunt solide, vezi untul de cocos și cel de palmier”, a explicat Laura Ene, medic primar și nutriție, într-un interviu pentru Antena 1.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI