19 feb. 2021 | 10:29

Top 15 actori români care au ajuns la Hollywood. Locul întâi e ocupat de un nume surprinzător

Știri generale
Top 15 actori români care au ajuns la Hollywood. Locul întâi e ocupat de un nume surprinzător
Top 15 actori români care au ajuns la Hollywood

Cinematografia românească a dat de-a lungul timpului nume mari. Mulți dintre ei, poate da, poate nu, au visat să joace în producții internaționale importante. Unii chiar au ajuns la Wollywood, jucând în filme de box office. Dintre aceștia 15 sunt într-un top al actorilor români la Hollywood.

Top 15 actori români care au ajuns la Hollywood

Unii dintre cei mai în vogă actori români de film au trcut oceanul, ajungând să joace în producții americane de top. Filmele, cu succes la box office, au făcut astfel încojurul lumii, iar numele acestora a ajuns să fie cunoscut în toată lumea.

Primul care a dat startul, prin anii 90 a fost nimeni altul decât Marcel Iureș. Primele producții inernaționale au fost în 1994, și 1996. Ulterior, în 1997 joacă alături de Nicole Kidman și George Clooney în ”The Peacemaker”, un film cu încasări colosale la box office.

Actori de top cu rădăcini românești

Sunt mulți români care au jucat în filme de la Hollywood. Probabil că i-ați văzut pe Marcel Iures și Maia Morgestern în mai multe blockbustere de la Hollywood. Știai totuși că unii actori cunoscuți au rădăcini românești? Nume ca Sebastian Stan, Winona Ryder, Lauren Bacall, Natalie Portman sau Dustin Hoffman au legături de sânge cu România.

De exemplu părinții lui Dustin Hoffman erau evrei care au fugit din România în 1937. El a spus odată „Eu sunt un evreu român!”. Este bine cunoscut pentru că a jucat în filme precum Tootsie, Rain man și Kramer versus Kramer. Dacă acste nume sunt deja staruri internaționale, de dincolo de ocean, hai să vedem care este ordinea celebrității actorilor români, din România, într-un top al actorilor români care au ajuns la Hollywood:

Locul 1 – Mădălina Ghenea

Pe locul întâi, suprinzător, ca și popularitate, o regăsim pe Mădălina Ghenea. A ajuns cunoscută ca actriță, după o carieră de fotomodel, jucând în trei producții importante de la Hollywod. Este vorba de “Dom Hemingway” din anul 2013, “Tinereţe” şi “Zoolander 2”. Ea a devenit mai cunoscută după cele două relații cu actori celebri, Gerard Butler şi Michael Fassbender.

Locul 2 – Marcel Iureș

Pe locul doi îl regăsim pe Marcel Iureș, cu cele mai multe producții de la Hollywood în care are apariții importante. De la Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles și până la serialul Strike Back, sezonul 4, seria tv The Game din anii 2014-2015, Marcel Iureș este cel mai vizibil actor român la Hollywood.

Locul 3 – Maia Morgenstern

Pe acest loc fruntaș, nu este o surpriză, o regăsim pe Maia Morgenstern, iar apariția ei în rol principal din producția lui Mel Gibson, Passion of the Christ”, au propulsat-o instant printre actorii români bine văzuți la Hollywood.

Locul 4 – Dragoș Bucur

Mai nou, controversatul actor român, Dragoș Bucur are la activ câteva apariții în producții internaționale. Debutul inernațional și l-a făcut în producția din 2007, ”Youth Without Youth”. Ulterior a mai avut câteva apariții, dar filmele și serialele în care apare nu au avut succesul scontat de producători.

Locul 5 – Ion Caramitru

Un alt mare actor și exponent al unei generații de aur a cinematografiei românești, Ion Caramitru se poate lăuda cu apariții în producții străine. Debutul și l-a făcut în 1991 cu producția ”Kafka, ca mai apoi să îi fie partener lui Marcel Iureș în producția din 1996, ”Mission: Impossible”.

Pentru restul topului te invităm să citești aici,  și să descoperi lista completă a actorilor români apăruți în producțiile americane de la Hollywood.

Top 15 actori români care au ajuns la Hollywood

PlaySport
Poză adorabilă că noul bebeluș al lui Reghe! Cum l-a fotografiat în cărucior
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu, aproape GOALĂ! Fusta e prea scurtă, s-a văzut TOT
Digi24
Marea Britanie vrea să le dea ucrainenilor DragonFire, arma laser care va schimba „fundamental” războiul
Cancan.ro
Scandal uriaș la vârful lumii interlope din București. Soția unui mafiot celebru, filmată pe ascuns de șoferul milionarului
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
S-a câștigat marele premiu la Loto 6/49. Unde s-a jucat biletul norocos și cât a costat
Romania TV
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Nebunie totală, avem numele!
Capital.ro
Se dă lege în România. Va fi obligatoriu pentru București. Au anunțat azi, 12 aprilie
EVZ.ro
Droguri în showbiz. Natalia Mateuț chemată la DIICOT
Adevarul
Legende pescărești cu monștri marini pescuiți la Sfântu Gheorghe: „A prins un morun de 675 de kilograme, din pântecele căruia a scos 145 de kilograme de caviar“ VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
REPORTAJ pe holurile Spitalului Sf. Pantelimon, unde se anchetează decesele suspecte ale 17 oameni. „La ATI e scandal în fiecare an, se mănâncă între ei”
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce se întâmplă când apeși tasta 6 la bancomat. Secretul pe care puțini îl știu
Redactia.ro
Cine este actorul celebru care a turnat-o pe Stela Popescu la Securitate: „Era prea emancipată”
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
FOTO "Camera neagră" a fost găsită în Pompei. Imagini din încăperea descrisă ca fiind cea mai uimitoare descoperire făcută vreodată
Digi24
Pușcăriașii reveniți de pe front au îngrozit Rusia. O profesoară premiată de Kremlin, ucisă cu toporul de un deținut grațiat de Putin
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Horoscop. Cum să-l enervezi pe bărbat în funcție de zodie. Își iese din minți într-o clipă
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Ungurii dictează regulile în Europa. Decizie MONUMENTALĂ la Budapesta
Capital.ro
Alimentele care calmează rapid arsurile la stomac. Sfaturi pentru a scăpa de simptomele neplăcute
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
LOVITURĂ pentru Simona HALEP. S-a RETRAS! Face pasul în spate
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O mai știi pe Tatiana Final Boss? Cum arată tânăra celebră pe TikTok, după ce a slăbit radical
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro