Top 11 cele mai frumoase insule din Italia. Merită fiecare ban pentru a le vizita

Top 11 cele mai frumoase insule din Italia. Merită fiecare ban pentru a le vizita
Top 11 cele mai frumoase insule din Italia. Merită fiecare ban pentru a le vizita

Italia este o țară cu numeroase perisaje încântătoare, reprezentând definiția diversității naturale. De la arhitectură, cultură sau gastronomie, Italia este renumită în toată lumea și pentru numărul mare de insule de pe teritoriul ei. Dacă ai ales capitala Imperiului Roman pentru următoarea ta vacanță, atunci trebuie să parcurgi acest articol.

Top 11 cele mai frumoase insule din Italia

Cizma Europei rămâne, în continuare, una dintre cele mai frumoase țări din lumea, fiind o destinaţie foarte populară în rândul milionelor de turiști. Nu trebuie să uităm faptul că Italia găzduiește peste 80 de insule, unele mai frumoase ca altele, care abia așteaptă să fie explorate de piciorul omului.

11. Giannutri

Aceasta este cea mai mică și cea mai sudică dintre insulele care formează arhipelagul toscanei și are patru vârfuri stâncoase: Poggio del Capelrosso, Monte Mario, Monte Adami și Poggio del Cannone, care sunt perfecte pentru cei ce iubesc drumețiile. Pentru iubitorii de „soare toscan“ există două golfuri stâncoase: Cala dello Spalmatoio și Cala Maestra.

10. Isola Bella – perla Mării Ionice

Această insulă este faimoasă pentru numărul mare de lacuri, fiind supranumită „perla Mării Ionice“. Isola Bella a fost proprietate privată până în anul 1990, cand a fost cumpărată de regiunea sicliană, devenind, astfel, rezervație naturală.

9. Filicudi

Pe această insulă nu este întocmai ușor de ajuns, dar vă promitem că merită, mai ales dacă sunteți iubitori de scufundări, aici fiind unele dintre cele mai bune ape din Marea Mediterană în ceea ce privește viața subacvatică. Tot aici există un sat preistoric, la Capo Graziano, unde puteți vizita fundațiile de piatră ale unei așezări ce datează din epoca bronzului.

8. Levanzo

Aceasta este o insulă ideală pentru turiștii cu gusturi simple. Apa mării este de un albastru turcoaz, iar în soarele de după-amiază rocile portocalii devin strălucitoare. Aveți, la alegere, trei locuri deosebite pentru care puteți să optați: Cala del Faraglione, Cala Tramontana și Cala Minnola, sau, dacă nu, puteți închiria o barcă și să găsiți un golf unde să vă stropiți cu apă.

7. Burano – patria dantelei

Această insulă este colorată și plină de farmec, fiind plasată în nordul Italiei, în Laguna Veneziei. Faima acestui ținut a fost dată de micile fabrici unde se produce dantelă de cea mai bună calitate. Burano este locul spre care își îndreaptă atenția toți vizitatorii care își doresc să se umple de energie și optimism.

Insule din Italia pe care trebuie să le vizitezi

6. Ischia

Această insulă este renumită pentru plajele cu nisip negru și pentru scuterele care zboară pe străzi. Totodată, Ischia găzduiește grădinile botanice La Moretella, o retragere verde luxuriantă, unde au loc concerte în serile de vară.

5. Capri – insula viselor

Această insulă este cunoscută în special pentru cele două porturi mari și pentru clubul de noapte Taverna Aneme e Cuore. De asemenea, insula vă va încânta și cu peisajele ei, care sunt de invidiat.

4. Elba 

Elba este cea mai mare insulă din arhipelagul toscanei, fiind locul de exil al împăratului Napoleon din Franța, la începutul anilor 1800. Aceasta este o destinație de plajă foarte populară, în special în lunile de vară, și este excelentă pentru bicicliști.

Top 3 cele mai frumoase insule din Italia

3. Palmarola

Aceasta este o locație indită, fiind una dintre cele mai frumoase destinații din Italia. În cel mai nord punct se află La Cattedrale, iar pe plaja principală este un restaurant rustic care servește pește la grătar și mâncăruri simple de paste, care sunt de-a dreptul delicioase!

Sicilia se clasează pe locul 1 în topul celor mai frumoase insule din Italia
Sicilia se clasează pe locul 1 în topul celor mai frumoase insule din Italia

2. Sardinia – inima Mediteranei

De-a lungul istoriei, Sardinia a fost leagănul unor civilizații care și-au pus amprenta pe teritoriul insulei numărul doi ca mărime din Italia. În ceea ce privește perisajele, Sardina are multe locuri spectaculoase ce trebuie vitate. Sunt atât de multe, încât o lună și nu v-ar fi de ajuns!

1. Sicilia – o bijuterie turistică a Italiei

Acesta este cea mai mare insulă din Marea Mediterană și satisface toate cerințele celor care o aleg drept destinație de vacanță, fie că vorbim de iubitorii de peisaje care îți fură privirile, de mare și de natură, fie că vorbim de împătimiții de artă, tradiție sau istorie. Sicilia este un tărâm aparte, o peninsulă separată de restul Italiei, care are doi vulcani activi: Etna și Stromboli, pe care aveți posibilitatea de a vă urca. Bucătăria este și ea de legendă, așa că nu mai amânați!