Toader speră să o vadă pe Udrea în închisoare: Cum a reacționat Ministrul Justiției

Toader speră să o vadă pe Udrea în închisoare: Cum a reacționat Ministrul Justiției

Ministrul Justiției a avut o intervenție la TV în urmă cu câteva zile, pentru a se arunca la niște atacuri și ironii la adresa președinției Înaltei Curți de Casație și Justiție. Pretextul a fost destinul lui Udrea.

În ultimele două săptămâni, mai multe personalități politice din România au scăpat de închisoare din cauza unei formalități judecătorești. Totul a plecat de la o decizie a Curții Constituționale a României legată de modul ilegal în care s-au constituit completurile de cinci judecători în anumite cazuri.

Până și Elena Udrea s-a aflat pe lista celor eliberați, după ce s-a făcut un efort semnificativ pentru arestarea și extrădarea sa din Costa Rica. Eliberarea lui Udrea, Bica, Șova și altor persoane a fost certificată prin decizii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, iar Toader este nemulțumit.

Ministrul Justiției a avut o intervenție la Antena 3 pentru a-și manifesta pretențiile într-un mod cât se poate de ironic la adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție. După aceea, și-a continuat atacurile la adresa președintei ÎCCJ printr-o postare pe Facebook.

”Așteptăm să vedem ce ne va spune președinta ICCJ despre suspendarea executării pedepselor pentru Udrea, Bica, Șova….etc…etc, suspendare dispusă de către instanțele de judecată în urmă deciziei CCR privind nelegalitatea constituirii completelor de 5 judecători? PS: Sper să ne spună că procesele vor fi rejudecate cu respectarea legii; Sper să „nu ne spună” că își da demisia „de onoare”!”, a postat ministrul Justiției pe Facebook.

Duminică, într-o intervenție la Antena 3, întrebat dacă în opinia sa fosta șefă a Înaltei Curți Livia Stanciu, în prezent judecător la CCR, și actuala președintă a Instanței Supreme, Cristian Tarcea, ar trebui să își piardă funcțiile, Tudorel Toader a comentat că fiecare este responsabil de acțiunile sale, în limitele Constituției. El a mai spus că exclude varianta în care a fost vorba despre o eroare de interpretare a legii în alcătuirea completurilor de cinci judecători, ci a fost ”o sfidare”.

Ca referință, reacțiile lui Toader vin după suspendarea executării pedepselor pentru fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea, fostul senator și ministru al Marilor Proiecte Dan Șova, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, fostul ministru al Energiei Constantin Niță, fostul procuror-șef DIICOT Alina Bica, fostul șef ANAF Șerban Pop, Tudor Breazu și omul de afaceri Horia Simu. Toți au fost eliberați din închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI