06 mai 2019 | 07:00

Rolul lui Toader la recursul compensatoriu, dezvăluit de sindicaliștii din penitenciare

Știri generale
Rolul lui Toader la recursul compensatoriu, dezvăluit de sindicaliștii din penitenciare

Tudorel Toader nu mai este ministrul Justiției, dar continuă să facă eforturi pentru a se distanța de consecințele din țară ale recursului compensatoriu. Adevărul este însă altul.

În ultimul an, Toader a dat dovadă în mai multe cazuri de un talent deosebit de a crea intrigă și mister prin postări pe Facebook. Cele mai interesante au fost cele care ”s-au autodistrus”. La ora actuală, fostul ministru continuă să fie activ pe rețeaua socială, dar scopul este de a-și spăla păcate. Tudorel Toader încearcă să pară că nu a avut un rol definitoriu în promulgarea recursului compensatoriu care a readus pe străzile din România un val imens de agresori, violatori și pedofili.

Pe un ton condescendent, Toader a început o postare stufoasă pe Facebook în weekendul care tocmai s-a încheiat. ”Din seria „Arta manipulării” ! Redistribuirea unui material postat pe fb, în data de 15.01.2019 ! Poate fi citit în completarea celui postat în cursul zilei de ieri, preluat din Cotidianul. Parcursul adoptării legii privind recursul compensatoriu – pe înțelesul tuturor !” Postarea întreagă poate fi parcursă mai jos.

Simțindu-se ofensați de ”piesa de teatru” a fostului ministru de pe Facebook, reprezentați sindicaliștilor din penintenciare au venit cu propria variantă asupra evenimentelor care au dus la adoptarea recursului compensatoriu. În mod previzibil, în varianta lor, rolul lui Tudorel Toader în acel demers a fost unul mult mai important.

”Doar faptul c-a premeditat aceasta actiune ii permite acum să-și enumere alibiurile pe Facebook în postări care, absolut corect dealtfel raportat la încercările disperate ale acestuia de a se distanța de un grav atentat la siguranța publică, fac trimitere la o serie de încercări de manipulare.

Tudorel Toader, fostul ministru al Justitiei, a ignorat toate avertismentele referitoare la efectele negative ale unui act de clementa mascata care se aplica tuturor categoriilor de detinuti. A refuzat orice modificare a legii care a redus cu 1/5 toate pedepsele cu inchisoarea si de care au beneficiat peste 16.000 de criminali, talhari. violatori si hoti”, acuză FSANP

Tot Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a atras atenția asupra faptului că Tudorel Toader a insistat pe acordarea de compensații bănești de 5-8 euro pentru fiecare deținut care, între 2012 și 2017, ar fi fost cazat în condiții improprii în penitenciare.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro