Toader ”o desființează” pe Kovesi și face de râs România

Toader ”o desființează” pe Kovesi și face de râs România

Tudorel Toader și-a petrecut ultimul an desființându-i orice speranță lui Kovesi de a reintra în activitate în justiția românească.

La doar câteva zile după ce s-a dat peste cap că nu ar fi demis-o pe Laura Codruța Kovesi din poziția de șef DNA, Toader își dă cu arama pe față. În contextul în care fostul procuror din fruntea Direcției Naționale Anticorupție nu mai face parte din viața publică de la noi de aproape un an, agresivitiatea lui Toader este mai ciudată și inutilă ca niciodată.

Totul a plecat de la faptul că doamna Kovesi se află pe lista scurtă pentru postul de procuror șef european, un post nou definit care ar urma să-și înceapă activitatea practică în 2020. După Laura Codruța Kovesi se mai află pe aceeași listă un procuror din Franța și unul din Germania. Într-o încercare disperată de a-i pune bețe în roate fostei șefe DNA, ministrul le-a transmis  omologilor săi din țările Uniunii Europene o scrisoare încărcată de ură pentru reprezentanta României.

În funcție de afinitiățile tale politice, scrisoarea semnată de Toader poate fi percepută ca o colecție de argumente pentru a nu ajunge niciodată Kovesi pe poziția de procuror UE. Conform ministrului, fosta șefă DNA este vinovată de neconstituționalitatea protocoalelor încheiate de SRI cu Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Întregul document este disponibil pe site-ul QMagazine și  trece în revistă toate argumentele de acum aproape un an sub presiunea cărora Iohannis a fost nevoit să o demită de la DNA.

„Protocoalele, de când au fost declarate neconstituționale, aduc aminte de amestecul politicului, de Securitate și de aplicarea legilor atât de cunoscute în țara noastră în perioada regimului comunist. Printre semnatarii acestor pacte secrete și antidemocratice a fost Laura Codruta Kövesi”, scrie Tudorel Toader. În final, Ministrul Justiției de la noi va intra probabil în cărțile de istorie pentru că sabotează candidatul țării sale, în premieră absolută.

 

Sursa: QMagazine
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI