Titularizare 2022. Calendarul complet al examenelor

Titularizare 2022. Calendarul complet al examenelor
Calendarul complet al examenelor de Titularizare 2022

Titularizare 2022. Calendarul complet al examenelor, potrivit ministerului Educației. Rezultatele la probele practice și la inspecțiile speciale la clasă din cadrul concursului vor fi publicate luni, 4 iulie, la avizierul și pe pagina web a inspectoratelor școlare. Trebuie reamintit că proba scrisă a concursului de Titularizare 2022 se va desfășura pe data de 13 iulie.

Titularizare 2022. Calendarul complet al examenelor. Ce trebuie să știe candidații

Ministerul Educației a mutat afișarea posturilor pe site-ul propriu și nu a mai folosit platforma gestionată de fosta SIVECO. Astfel, platforma a fost reactualizată vineri, 24 iunie. Probele practice și inspecțiile speciale la clasă, precum și soluționarea contestațiilor au avut loc până pe 30 iunie. În rândurile de mai jos aveți toate detaliile pentru examenul de Titularizare 2022. Calendarul complet al examenelor.

Titularizare 2022. Calendarul complet al examenelor

i. afişarea rezultatelor la probele practice/orale și a inspecțiilor speciale la clasă – termen: 4 iulie 2022
j. desfășurarea probei scrise – termen: 13 iulie 2022
k. comunicarea rezultatelor iniţiale – termen: 19 iulie 2022
l. înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare și transmiterea acestora la centrele de evaluare;
m. soluţionarea contestațiilor;
n. comunicarea rezultatelor finale;
o. repartizarea candidaţilor conform prevederilor art.74 alin. (3), lit.a) sau 80 alin.(9) din Metodologie, după caz.

Cand are loc examenul de Titularizare 2022
Cand are loc examenul de Titularizare 2022

p. ședință de repartizare, în ordine, a:

(i)cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art.74 alin. (3), lit. b) din Metodologie;
(ii) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. c) din Metodologie;
(iii) cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei rămase cu norma didactică de predare incompletă, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. d) din Metodologie;
(iv) cadrelor didactice titulare, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. e) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz;
(v) repartizarea cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului/catedrei care au participat la concursul naţional, sesiunea 2022, conform prevederilor art. 74 alin. (3), lit. f) sau 80 alin. (9) din Metodologie, după caz.

Titularizare 2022. Calendarul complet al examenelor. Termen: 1 august 2022

q) reactualizarea listei posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate – termen: 2 august 2022

r) emiterea și comunicarea deciziilor de repartizare pe post/catedră – perioada: 2-22 august 2022, potrivit edupedu.ro.

Examenul de Titularizare 2022, neschimbat

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea în luna mai că „titularizarea nu cred că este un lucru pe care trebuie să-l schimbăm”, cu toate că în luna februarie a acestui an spunea că „e clar că e nevoie de o schimbare și la nivelul acestui sistem de titularizare”.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat luna trecută că salariul unui profesor debutant ar trebui să fie cât un salariu mediu net pe economie.

Cât ar trebui să aibă salariul un profesor debutant

„Propunerea mea este să avem un debut de salariu mediu pe economie pentru toți profesorii la început de carieră. Să înceapă cu salariul mediu pe economie pentru că altfel școala fără profesori nu se poate, iar absolvenții cei mai buni ai universităților nu vor fi atrași spre cariera didactică, dacă vor avea oferte cu salarii duble sau triple. Salarizarea pentru profesori debutanți este total nemotivantă, după care ne plângem că nu avem profesori pregătiți. Voi propune inclusiv la nivel de lege”, a declarat ministrul Educației”, spunea Sorin Cîmpeanu.

Titularizare 2022. Calendarul complet al examenelor
Ce note trebuie sa obtina profesorii suplinitori

Ce este examenul de Titularizare 2022

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nelimitată. Pentru a se titulariza, adică pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

De asemenea, pentru a deveni suplinitor, la examenul de Titularizare 2022, adică pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție. După ce ați aflat Titularizare 2022. Calendarul complet al examenelor, vă dorim succes!