Subiecte și barem de corectare la examenul de titularizare, conform Edu.ro. Unde au avut probleme profesorii

Subiecte și barem de corectare la examenul de titularizare, conform Edu.ro. Unde au avut probleme profesorii
Subiecte și barem de corectare la examenul de titularizare, conform Edu.ro. Unde au avut probleme profesorii

Miercuri a avut loc examenul scris de titularizare, din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/cadrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2020. Pentru susținerea titularizării s-au înscris 30.113 candidați, care concurează pentru 4.030 de posturi. Cei care obțin titularizarea se pot angaja într-o școală pe o perioadă nedeterminată. Probleme: lipsa posturilor cu normă întreagă și posturile blocate de profesori pensionari sau plecați în concedii medicale. Trei candidați au fost eliminați din examen pentru fraudă.

Titularizare 2020. Subiecte și bareme de corectare, conform Edu.ro

Miercuri, 29 iulie, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar. Niciun candidat nu a avut temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius, transmit oficialii Ministerului Educației și Cercetării (MEC).

Subiecte și bareme

Subiectele, traducerea lor în limbile minorităților naționale și baremelor de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Subiecte titularizare 2020 – AICI

Barem titularizare 2020 – AICI

Afișarea rezultatelor finale

Primele rezultate vor fi afișate pe 4 august, la sediile inspectoratelor școlare și pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestațiile se pot depune la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează pe 11 august, la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul numit.

Repartizarea candidaților

  • Candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota șapte, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, adică suplinire, minimum nota cinci.

Distribuirea profesorilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau online, organizate de către inspectoratele școlare, în intervalul 12 – 14 august.

  • Trei candidați au fost eliminați pentru fraudă din cursă, alți 7 s-au retras din motive medicale, iar 35 din motive personale. Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturile didactice în anul școlar următor.