Tiramisu e istorie! Prăjitura care e de 10 ori mai delicioasă și mai îndrăgită

Tiramisu e istorie! Prăjitura care e de 10 ori mai delicioasă și mai îndrăgită
Prăjitura care îi va face pe mulți să uite de Tiramisu

Mulți nu vor mai consuma Tiramisu după ce vor afla de acest desert! Este o prăjitură simplă și rapidă care este de 10 ori mai delicioasă decât preparatul cunoscut deja în toată lumea. Ai nevoie de puține ingrediente și trebuie să respecți doar câțiva pași pentru o masă reușită.

Desertul care a cucerit pe toată lumea: e mai delicios decât Tiramisu

Tiramisu se face destul de rapid și este la îndemână multora care calcă rar prin bucătărie, dar cu toate astea există și o variantă a sa chiar mai simplă. Unii o consideră chiar mai bună decât desertul clasic italian.

Ai nevoie de puține ingrediente și cu siguranță vei reuși să îi impresionezi pe invitații tăi. Avem în compoziție și plicuri de praf de spumă special pentru deserturi care seamănă cu frișca din prăjiturile din cofetărie. Dacă nu vrei să folosești varianta din supermarket-uri, cumpără o frișcă dulce din comerț, dar să fie una de bună calitate. De ce ai nevoie?

Ingrediente

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • frișcă – 500 ml
  • zahăr – 100 g
  • praf de spumă pentru deserturi cu gust de vanilie – 1 plic

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • frișcă – 500 ml
  • zahăr – 100 g
  • praf de spumă pentru deserturi cu gust de ciocolată – 1 plic
  • pișcoturi – 500 g
  • lapte – 250 ml

Mod de preparare

Înmoaie pișcoturile în 250 de ml de lapte și așează-le frumos și egal pe o tavă cu margini detașabile pentru a-ți fi mai ușor. Este de preferat să faci desertul într-un recipient cu dimensiunea de 29 cm x 18 cm.

Pregătește 500 de ml de frișcă lichidă, adaugă zahărul și plicul mix pentru cremă de prăjituri cu gust de cacao și amestecă totul până devine omogen. Pune crema peste pișcoturile deja așezate în tavă și continuă cu crema de vanilie.

Pește frișca lichidă adaugă zahărul și plicul cu cremă de prăjituri, ulterior mixează bine totul. Întinde cu grijă crema de vanilie peste crema de ciocolată din tavă și la final mai adaugă un strat de pișcoturi înmuiate în lapte dulce.

Este necesar să lași prăjitura la rece preț de cel puțin două ore. Dacă ai invitați în ziua ce urmează, gândește-te la acest detaliu și pregătește totul chiar în dimineața aceea sau cu o seară înainte.

Scoate din frigider, ornează cu cacao sau fructe de pădure și servește-o în bucăți pătrate invitaților tăi. O altă variantă este să o asamblezi direct în anumite forme mici sau pahare înalte, dar cu cupe mari. În felul acesta, fiecare oaspete va avea porția sa individuală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI