Timișoreanul care l-a amenințat pe Raed Arafat plătește scump. Unde a fost dus cu forța, de poliție

Timișoreanul care l-a amenințat pe Raed Arafat plătește scump. Unde a fost dus cu forța, de poliție
Timișoreanul care l-a amenințat pe Raed Arafat plătește scump

Autoritățile au obținut internarea forțată a unui timișorean ce l-a amenințat pe  Raed Arafat cu acte de violență. Bărbatul este unul dintre oamenii ce protestează împotriva carantinei și a purtării măștii.

Amenințări la adresa secretarului de stat, Raed Arafat

Daniel Gașpar l-a amenințat pe secretarul de stat, Raed Arafat, cu acte de violență într-un Live pe Faccebok, spun procurorii. Totul s-a petrecut pe 10 martie, în jurul prânzului, pe drumul dintre Săcălaz și Sânmihaiul Român. În Live, Daniel i-ar cerut demisia secretarului de stat, în mod contrar, acesta l-a amenințat și a spus că îl va lovi în cap cu un topor, o rangă și un ciocan.

„În fapt s-a reținut suspiciunea rezonabilă că în data de 10.03.2021, în jurul orelor 12:00, aflându-se pe marginea drumului judeţean ce face legătura între localitatea Săcălaz şi Sânmihaiul Român, jud. Timiş, cu ocazia unei transmisiuni video pe rețeaua Facebook, suspectul l-a amenințat cu acte de violență pe un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în sensul că îl va lovi cu un topor, cu un ciocan și cu o rangă, aceste acte având legătură cu activitatea profesională a persoanei vătămate”, transmit procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

În Live, Gașpar a afirmat că a pregătit în mașina cu care circula în momentul respectiv, mai multe arme. Un topor pe care afirmă că îl va folosi dacă trebuie, un ciocan cu care îi va da peste mâini, o rangă cu care îi va da peste glezne și o lopată cu care are de gând să-l îngroape.

Timișoreanul a fost supus unei expertize psihiatrice

Daniel Gașpar a fost supus unei expertize psihiatrice, în 19 martie. Cei de la IML au concluzionat că „persoana a avut discernământ abolit, raportat la fapta cercetată. Se recomandă aplicarea de urgență a măsurii de siguranță prev. de art. 110 Cp, având în vedere modificările halucinator-delirante prezentate, dar și potențialul agresiv„. În baza acestui raport, procurorul a decis să solicite de urgență unui judecător internarea medicală provizorie. Timișoreanul a fost dus la psihiatrie.

„Prin încheierea penală nr. 26/24.03.2021 dispusă în dosarul nr. 7718/325/2021 al Judecătoriei Timișoara a fost admisă propunerea parchetului, iar față de suspect s-a dispus internarea medicală provizorie într-o unitate specializată de asistență medicală, până la însănătoșire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Împotriva încheierii se poate formula contestație în termen de 5 zile de la pronunțare”, transmit procurorii timișoreni.

Timișoreanul a fost unui dintre participanții la protestele organizate în Timișoara ce au avut loc la începutul lunii martie. Atunci, aproximativ 100 de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva deciziei de a carantina Timișoara și localitățile periurbane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI