Raed Arafat, decizie de ultimă oră cu privire la slujba de Înviere. Ce vor avea voie, de fapt, să facă credincioșii

Raed Arafat, decizie de ultimă oră cu privire la slujba de Înviere. Ce vor avea voie, de fapt, să facă credincioșii
Raed Arafat, despre slujba de Înviere

Șeful DSU a vorbit miercuri seară despre modul în care s-ar putea desfășura noaptea de Înviere, cât și despre deciziile luate de autorități până în acest moment. Raed Arafat avertizează asupra valului de informații false care ar putea să inducă în eroare populația.

“Situația se va clarifica”

Raed Arafat a dezvăluit că autoritățile susțin participarea creștinilor la slujba de Înviere, iar până în acest moment, discuțiile sunt pro desfășurării acestui eveniment. Cu toate acestea, deciziile finale urmează a fi luate în următoarele zile și comunicate public de către premierul României. Secretarul de stat în MAI le recomandă cetățenilor să mai aibă puțină răbdare și să nu ofere credit informatorilor falși care vor să creeze tensiuni între cetățeni și autorități.

„Cred că toată lumea a auzit ce a zis și președintele, și știu că și premierul a zis, că intenția este ca de Paște lumea să meargă la Înviere și să nu fie restricții în acest sens. Dar, concluzii nu sunt trase exact, cum va fi, ce va fi, pentru că urmează discuții și întâlniri între toți reprezentanții cultelor și bineînțeles la nivel guvernamental va fi prim-ministrul, voi participa și eu.

Concluziile vor fi trase după aceste discuții și, cu siguranță, le va anunța domnul prim-ministru. În acest mod se va lucra în următoarele două zile. Sunt convins că se va clarifica situația, iar cei care încearcă să pornească în oameni ideea că nu li se va permite, nu va fi posibil și încep de acum, când mai este o lună, cu astfel de știri false în final trebuie lăsați la o parte și așteptate comunicările oficiale care ies din partea autorităților”, a declarat Raed Arafat, la Antena3.

“Trebuie să găsim soluţii ca oamenii să meargă la biserică de Paşte”

Klaus Iohannis a declarat în cursul zilei de ieri că autoritățile caută soluții, astfel încât, cetățenii să poată participa la slujba de Înviere în siguranță.

„Anul acesta, sărbătorile sunt la o distanţă mare. Acum, în 4 aprilie, vor sărbători catolicii, evanghelicii, reformaţii, iar la începutul lui mai vor sărbători creştinii ortodocşi.

Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în aşa fel încât lumea să poată să meargă şi la biserică, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia, fără să avem petreceri cu multe persoane, mai degrabă în cadrul familial, dar cred că aceste lucruri sunt posibile.

Nu îmi doresc – şi am spus acest lucru foarte clar de la început – să îngrădim accesul la biserică. Sunt Sfintele Sărbători de Paşti. Oamenii vor să meargă la biserică şi trebuie să găsim soluţii ca să meargă la biserică”, a declarat președintele României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI