Tichete de vacanță 2019. Banii nu ajung pentru toți bugetarii. Cine sunt cei care nu mai prind vouchere

Bugetarii din județul Gorj nu mai prind vouchere de vacanță

Tichetele de vacanță nu vor ajunge în 2019 la toți bugetarii din România. Bugetele mai multor localități din țară nu sunt suficiente pentru vouchere, astfel că unii angajați de la stat vor trebui să plece în vacanță pe cheltuială proprie. Dacă în Tâgu Jiu se vor da tichetele abia la sfârșitul anului, bugetarii din Rovinari nu vor beneficia deloc de acestea.

Bugetarii din județul Gorj nu mai prind vouchere de vacanță

Tichetele de vacanță au fost introduse de către Guvernul României pentru a încuraja turismul autohton. Pot fi folosite doar pe teritoriul României și sunt primite de majoritatea unităților de cazare. Cheltuielile includ masa, transportul și unele servicii de cazare.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spunea anul trecut că numărul turiștilor din România a crescut simțitor datorită voucherelor de vacanță acordate de statul român. El a dat exemplul lunii septembrie 2018, când numărul turiștilor români care s-au cazat în unitățile turistice a fost cu 14% mai mare decât în aceeași perioadă a lui 2017. De asemenea, crescuse cu 6% numărul de turiști cazați la nivel național între lunile ianuarie – septembrie.

„A fost o măsură apreciată de către industrie, motiv pentru care reprezentanții acesteia ne-au solicitat să o prelungim și în următorii ani sub aceeași formă”, declara Bogdan Trif.

Bugetarii au luat cu asalt stațiunile din întreaga țară în 2018, primul an în care au fost acordate tichetele de vacanță în valoare de 1.450 de lei. În 2019, acestea nu vor mai ajunge la toți.

În localitatea Rovinari, din județul Gorj, angajații de la stat nu vor primi deloc voucherele. Primarul din localitate recunoaște că instituția pe care o conduce are bani, dar preferă să îi folosească pentru alte investiții.

Un pic mai norocoși sunt bugetarii din Târgu Jiu. Acestora li s-a promis că vor beneficia de tichete abia la sfârșitul anului, dar doar dacă Primăria va primi mai mulți bani la rectificarea bugetară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI