Ți se strică hainele repede? Atunci sigur faci aceste greșeli banale, ca toți românii

Ți se strică hainele repede? Atunci sigur faci aceste greșeli banale, ca toți românii
Ți se strică hainele repede? Atunci sigur faci aceste greșeli banale, ca toți românii

Pentru mulți, în special pentru cei care nu au avut parte de ele în copilărie pe cât și-ar fi dorit, relația cu hainele este specială, drept pentru care le acordă multă atenție. Cu tot cu această grijă, intervin unele greșeli banale care pot deteriora țesăturile lor. Pentru a păstra culorile și materialele vii chiar și după multe purtări, există o listă care vine în ajutorul tuturor iubitorilor de haine.

Greșelile banale care îți strică hainele mai repede decât ar fi normal

Intențiile bune strică

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată în viață să ne pătăm haina preferată cu vin roșu, cafea, mâncare gătită sau grăsime, apoi să ducem îmbrăcămintea direct la baie, în coșul cu haine murdare, unde a stat o vreme până să ne atingem iar de ea. Ei bine, află că, cu cât vei lăsa ca timpul să treacă, cu atât mai dificil îți va fi să scapi de petele uscate. În plus, intenția de a freca excesiv bucata pătată nu va face altceva decât să deterioreze haina cu pricina.

  • O variantă este să tamponezi ușor murdăria cu un material umed, imediat după ce îmbrăcămintea s-a pătat, curățând-o ulterior cu ajutorul mașinii de spălat.

Balsamul nepotrivit

Te-ai obișnuit să adaugi balsam peste orice tip de haine, pentru a le împrospăta și a le face cât mai moi, însă specialiștii sunt de altă părere. Motivul este că balsamul poate reduce gradul de absorbție al lichidului în țesături la o anumită categorie de haine, de exemplu, la articolele sportive.

  • Cel mai bine ar fi să citești cu atenție eticheta hainelor, pentru a vedea cum și cât pot fi spălate. Pe de altă parte, dacă nu vrei să renunță la mirosul plăcut oferit de balsam, pentru a-ți proteja bunurile, ai putea adăuga soluția frumos mirositoare ceva mai târziu, în al doilea ciclu de clătire al hainelor, nu odată cu detergentul.

Nu închizi fermoarele

Dinții metalici ai fermoarelor pot prinde și pot deteriora celelalte haine din cuva mașinii în timpul spălării. De asemenea, ele pot zgâria inclusiv și ușa mașinii, dacă este vorba despre un fermoar mai greu sau o curea atașată unui articol vestimentar.

  • Soluția este să fii preventiv și să închizi mereu fermoarele în sus înainte de a pune hainele la spălat.

Și uscarea e importantă

Uscatul necorespunzător al rufelor le poate afecta serios ca atunci când nu le speli corect. În aceste vremuri, chiar și mașinile de spălat au această opțiune la îndemână pentru a facilita această acțiune și a-ți lăsa mai mult timp la îndemână pentru alte activități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI