Cum poți să scapi de petele de pe haine doar cu bicarbonat de sodiu. Trucul banal pe care trebuie să-l știi

Cum poți să scapi de petele de pe haine doar cu bicarbonat de sodiu. Trucul banal pe care trebuie să-l știi

Orice gospodină trebuie să știe că bicarbonat de sodiu are numeroase întrebuințări, nu doar în bucătărie, ce pot fi puse în aplicare foarte simplu. E necesară doar o cantitate moderată din acest praf considerat magic pentru a face bucătăria lună sau pentru a scăpa de petele de pe haine.

Cum poți să scapi de petele de pe haine doar cu bicarbonat de sodiu

Petele din majoritatea țesăturilor pot ieși foarte ușor cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonat de sodiu are proprietăți miraculoase și asupra țesăturilor, fiind recunoscut și pentru faptul că poate scoate eficient și natural petele de pe haine. Veți avea nevoie şi de sucul de la o lămâie, pentru a pune în aplicare acest truc de curățenie cât se poate de ecologic. Mai mult, gospodinele sunt sfătuite să adauge și 2-3 lingurițe de bicarbonat de sodiu și împreună cu rufele și detergentul obișnuit, în mașina de spălat. Această metodă va da rezultate rapide, pentru că odată cu uscarea hainelor veți observa că sunt cu mult mai strălucitoare.

De asemenea, printre ingredientele necesare pentru un asemenea agent de scos petele natural se mai numără și câteva linguri de apă călduță, pentru buna omogenizare a substanțelor ce vor avea un puternic efect în îndepărtarea petelor.

Ingrediente necesare:

–  jumătate de cană de bicarbonat de sodiu
–  sucul de la o lămâie medie
– 2 linguri cu apă călduţă

Puteți adauga jumătate o măsură de bicarbonat de sodiu, alături de cele de detergent, direct în mașina de spălat

Cum se prepară?

Bicarbonatul de sodiu se amestecă împreună cu apa călduță, iar mai apoi se adaugă și sucul proaspăt stors de la o lămâie. Ingredientele se amestecă foarte bine, până când se obține o pastă groasă. Se poate aplica direct pe petele dificile de pe haine, cum ar fi cele de ciocolată, cafea sau vin roșu, după care se lasă să acționeze aproximativ o oră. Articolul vestimentar pătat se clătește foarte bine în apă rece și se pune la uscat. De asmenea, procesul poate fi repetat de câteva ori, dacă se dorește îmbunătățirea culorii hainelor. Spre exemplu, veți putea să obțineți o lenjerie de pat cu mult mai albă, datorită trucurilor cu bicarbonat, potrivit clickpentrufemei.ro.