Testul pentru covid care dă răspunsul în doar 12 minute. Oamenii de știință au făcut marea descoperire

Testul pentru covid care dă răspunsul în doar 12 minute. Oamenii de știință au făcut marea descoperire
Testul pentru coronavirus pe care toată lumea o să vrea să îl facă. Primeşti rezultatul în 12 minute!

În momentul în care apar simptome care duc cu gândul la temutul virus, primul lucru pe care doreşti să îl faci este un test pentru COVID-19. Din păcate, cele mai multe dintre acestea dau rezultatul în 24 de ore. Oamenii de ştiinţă, după numeroase încercări, au făcut marea descoperire: testul care dă răspunsul în doar 12 minute.

Va fi lansat testul pentru COVID-19 care dă rezultatul în 12 minute

Gata cu aşteptarea grea pentru a afla dacă eşti sau nu infectat cu noul coronavirus. Un lanţ de farmacii din Marea Britanie va pune la vânzare, în următoarele săptămâni, un test rapid pentru depistarea virusului. Mai exact, acesta îţi va da rezultatul în doar 12 minute.

Testul va costa 120 de lire sterline şi este destinat celor care nu prezintă simptome, însă vor să fie siguri de faptul că nu pot contagia apropiaţii. În schimb, nu poate fi folosit pentru a dovedi companiilor aeriene că nu eşti infectat, scrie Agerpres.ro.

″Sperăm că prin oferirea acestor opţiuni de testare în magazinele din comunităţile locale, Boots poate contribui la micşorarea presiunii cu care se confruntă NHS şi guvernul prin oferirea unui acces suplimentar la teste şi garanţii esenţiale pentru cetăţenii din Regatul Unit″, a declarat managerul farmaciilor, Seb James.

Guvernul britanic este criticat pentru numărul insuficient de teste destinate unei populaţii de peste 67 de milioane de locuitori, cele mai afectate regiuni de virus fiind nordul Angliei, precum şi regiuni din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord.

Testul pentru coronavirus pe care toată lumea o să vrea să îl facă. Primeşti rezultatul în 12 minute!
Testul pentru coronavirus pe care toată lumea o să vrea să îl facă. Primeşti rezultatul în 12 minute!

Marea Britanie îşi vaccinează întreg personalul medical împotriva COVID-19

În doar câteva săptămâni, Marea Britanie va deveni prima ţară care îşi vaccinează întreg personalul medical împotriva COVID-19. Programul va avea loc înainte de Crăciun şi înaintea încheierii acordului post-Brexit.

“NHS ne-a anunţat să ne pregătim de un program de vaccinare al întregului staff medical. Ultimele veşti primite din partea laboratoarelor de cercetare anunţă că vom avea vaccinul gata anul acesta şi prioritari în procesul de vaccinare sunt cadrele medicale”, spune Glen Burley, CEO al spitalului George Eliot, NHS Trust.

Până astăzi, 27 octombrie, 894,690 de britanici au fost infectaţi cu SARS-COV2, dintre care 44,998 au decedat.

În ceea ce priveşte România, ministrul Sănătăţii a anunţat că prima tranșă de vaccinuri pentru COVID-19 va ajunge în luna decembrie a acestui an.

„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină în sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este, și în planificarea care o avem, ca tot personalul medical să fie vaccinat, pentru a putea să avem o linie întâi solidă”, a spus Nelu Tătaru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI