Când apare vaccinul în România. E oficial, anunțul Ministerului Sănătății despre virusul din China

Când vor ajunge primele vaccinuri pentru coronavirus în România

Veste de ultimă oră pentru români. Ministrul Sănătăţii a anunţat când apare vaccinul pentru coronavirus în România şi cine va avea acces, în prima tranşă, la el.

Anunţ oficial! Când apare vaccinul pentru coronavirus în România

Întrebarea care a stat, în ultimile luni, pe buzele tuturor românilor are, în sfârşit, un răspuns. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat că prima tranşă de vaccinuri pentru COVID-19 va ajunge în România la finalul lunii decembrie. Conform acestuia, imunizarea va începe în ianuarie iar primii care vor beneficia de tratament vor fi cadrele medicale.

“Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este – și în planificarea pe care o avem – ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, în videoconferinţa Profit Health Forum.

De asemenea, ministrul a dat asigurări românilor că, deşi prezenţa pacienţilor la ATI a ajuns la 1.200, în perioada următoare, cadrele medicale pot asigura paturi pentru 1.400 de persoane.

“În urmă cu opt luni, aveam 740 de paturi de ATI, însă în curând vom avea 1.400. În această perioadă, s-a investit în dotarea spitalelor mai mult decât în ultimii 30 de ani”, a mai declarat Tătaru.

Este oficial! Vaccinul pentru COVID-19 va ajunge în România la final de an
Este oficial! Vaccinul pentru COVID-19 va ajunge în România la final de an

Cât va costa vaccinul pentru coronavirus

În urmă cu doar două săptămâni, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit despre preţul pe care îl vor plăti românii pentru a se vaccina împotriva COVID-19.

“Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, virusologul Mihnea Boștină a explicat, pentru Digi 24, de ce este posibil ca vaccinul să nu aibă cu adevărat efect în lupta cu temutul virus.

„Ce va fi foarte interesat de văzut este eficiența acestui vaccine. Există câteva mări probleme cu eficiența acestor vaccinuri pentru că se folosesc așa-numiții adenoviruși. Problema este că toți acești adenoviruși circulă deja în populație și atunci există anticorpi împotriva acestor vectori. Când noi încercăm să vacccinăm cu un astfel de vaccin, cu un astfel de virus, deja organismul va recunoaște acest virus ca un corp străin și nu va avea niciun efect.

Asta este marea problemă, că s-ar putea să fie foarte puțin eficient și mai ales va fi din ce în ce mai ineficient odată cu vârsta pacientului”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI