Testul de inteligență creat de Albert Einstein. 98% dintre adulți îl pică. Tu ai curaj să îl faci?

Testul de inteligență creat de Albert Einstein. 98% dintre adulți îl pică. Tu ai curaj să îl faci?
Cât de inteligent a fost Albert Einstein

Toți am auzit de geniul fizicianului Albert Einstein. Se spune că, la un moment dat, genialul fizician își căuta alte provocări. Testul de inteligență al lui Albert Einstein are origini cel puțin amuzante. Eistein era extrem de ocupat și solicitat de studenți. Toți vroiau să învețe de la genialul om de știință. Numai că, datorită lipsei de timp, decide o formă de triere. Ia supus la acest test de inteligență. Așa a ajuns să dezvolte unul din cele mai complexe teste de inteligență, despre care se speculează că doar 2% îl pot rezolva.

Cât de inteligent a fost Albert Einstein

Există o listă lungă de titluri de știri despre copii din diferite țări care se pare că au un IQ mai mare decât Albert Einstein. cei în cauză au ajutat la numeroase invenții, de la televizor la lasere.

Problema este că nimeni nu poate spune cu siguranță care era IQ-ul lui Einstein. Nu există niciun indiciu că ar fi fost testat vreodată. Într-adevăr, testarea IQ-ului era încă la începuturile sale la începutul anilor 1900, când Einstein a apărut pentru prima dată ca o personalitate științifică.

De atunci, testele au evoluat semnificativ. Scorul maxim de IQ atribuit de WAIS-IV, este de 160. Un scor de 135 sau mai mare plasează o persoană în a 99-a percentila a populației. Articolele de presă afirmă adesea că IQ-ul lui Einstein este de 160. Dar,  nu este clar pe ce se bazează această estimare.

Dacă căutați pe Google „IQ-ul lui Einstein” veți obține o mulțime de rezultate, dar nimic pe care l-aș considera credibil, spune decanul Keith Simonton, profesor emerit de psihologie la Universitatea din California, Davis și autor al cărții „The Genius Checklist: Nouă sfaturi paradoxale despre cum puteți deveni un geniu creativ”.

Testul de inteligență creat de celebrul fizician

Așa cum spuneam la începutul articolului, Eistein era extrem de ocupat și solicitat de studenți. Astfel a decis că este nevoie de o modalitate prin care să-și trieze viitori mentori. Ideea a fost extrem de simplă, un test de inteligență extrem de complicat. Și tocmai asta s-a și întâmplat, iar procentul celor care-l trec, conform zvonurilor, nu este mai mare de 2%.

Cu aproape un secol în urmă, Albert Einstein a conceput un test de inteligență foarte dificil. Celebrul om de știință susținea că doar 2% dintre oameni îl pot rezolva. De ce? Pentru că indiciile erau greu de urmărit și de descifrat.

Testul de inteligență al lui Albert Einstein se bazează de fapt pe gândire ordonată, logică și multă răbdare. Dacă nu treci testul nu înseamnă neapărat că nu ești inteligent. Înseamnă doar că ești mai împrăștiat în gândire sau că îți pierzi răbdarea mai ușor decât cei care îl trec.

Detaliile testului de inteligență al lui Albert Einstein

Testul de inteligență al lui Albert Einstein are și răspunsurile corecte, care rezolvă misterul acestui test. Rezolvarea lui nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute, mai ales dacă e liniște în jur. Pentru a descoperi răspunsul corect, urmăriți cu atenție indiciile. Dacă nu ai făcut încă testul de inteligență al lui Albert Einstein, înainte de a citi răspunsurile, îți poți testa logica și răbdarea aici. Mult succes!

Ipoteze:

 1. Există cinci case, fiecare de o culoare diferită.
 2. În fiecare casă locuiește câte o persoană, fiecare de o naționalitate diferită.
 3. Fiecărui locuitor îi place o anumită băutură, fumează o anumită marcă de țigări și deține un anumit animal de companie.
 4. Niciuna dintre cele 5 persoane nu bea aceeași băutură, nu fumează aceeași marcă de țigări și nu deține același animal de companie.

 

Se dau următoarele:

 • a) Britanicul locuiește în casa roșie;
 • b) Suedezul are un câine;
 • c) Danezului îi place să bea ceai;
 • d) Casa verde se află în stânga casei albe;
 • e) Persoana care stă în casa verde bea cafea;
 • f) Persoana care fumează Pall Mall are o pasăre;
 • g) Persoana care stă în casa din mijloc bea lapte;
 • h) Persoana care stă în casa galbenă fumează Dunhill;
 • i) Norvegianul locuiește în prima casă;
 • j) Fumătorul de Marlboro locuiește lângă cel care are o pisică;
 • k) Persoana care deține un cal locuiește lângă cel care fumează Dunhill;
 • l) Fumătorul de Winfield bea bere;
 • m) Norvegianul locuiește lângă casa albastră;
 • n) Neamțul fumează Rothmans;
 • o) Fumătorul de Marlboro are un vecin care bea apă.

 

Întrebare:

Cui aparține acvariul cu pești?

Rezolvarea testului de inteligență al lui Albert Einstein

Nu-i așa că acest test este amuzant, dar extrem de complex? Pariul creatorului său, Albert Einstein, a fost că 98% dintre oameni nu vor putea răspunde corect la întrebarea de la sfârșitul testului.

Acum să vedem dacă ai răspuns corect la întrebarea „Cine este proprietarul acvariului cu pești?”.

Urmărind logica datelor de mai sus avem:

 1. Norvegianul locuiește în prima casă, care este galbenă, fumează Dunhill, bea apă și are o pisică.
 2. Alături de el locuiește danezul într-o casă albastră, fumează Marlboro, bea ceai și are ca animal de companie un cal.
 3. Cea de-a treia casă, cea roșie, aparține britanicului, care bea lapte și fumează Pall Mall. Iar animalul său de companie este o pasăre.
 4. Alături de el locuiește germanul, într-o casă verde, care bea cafea și fumează Rothmans, și este proprietarul acvariului cu pești.
 5. Pentru că în ultima casă, cea albă, locuiește suedezul, împreună cu un câine, bărbatul fiind un băutor de bere Winfield și de țigări.

 

Punând cap la cap aceste fapte, testul de inteligență al lui Albert Einstein are o soluție. Proprietarul acvariului este germanul care locuiește în a patra casă, cea verde.

Felicitări celor care au nimerit răspunsul!