Testamentul lui Nelu Ploieșteanu. Cine moștenește acum averea artistului

Testamentul lui Nelu Ploieșteanu. Cine moștenește acum averea artistului
Nelu Ploieșteanu își făcuse de mult testamentul: Cine va moșteni averea artistului

În această dimineață, în jurul orei 01:00, a murit cântărețul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu, la vârsta de 70 de ani. Artistul și-a făcut testamentul și a încredințat toată averea copiilor. Soția Elena Ploieșteanu a oferit mai multe amănunte în legătură cu testamentul lui Nelu Ploieșteanu, bun prieten al regretatei Cornelia Catanga.

Nelu Ploieșteanu și-a făcut testamentul: Cine urmează să moștenească averea

Infecția cu noul coronavirus, asociată cu problemele medicale preexistente, i-au fost fatale artistului. Nelu Ploieșteanu, pe numele său real Ion Dumitrache, a fost unul dintre cei mai apreciați și contactați cântăreți de muzică lăutărească din România. Cele mai importante colaborări pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinică și Ștefan Iordache.

Pe vremuri, a cântat șefilor de stat Nicolae Ceaușescu și Traian Băsescu. În urmă cu câteva luni, artistul a acceptat o propunere inedită: aceea de a colabora cu celebrul Alex Velea, cu care are și un videoclip. Anunțul trecerii sale în neființă a fost făcut de către jurnalista Mara Bănică, pe contul de Facebook.

„Speram sa nu primesc niciodata vestea asta… Drum bun, nea Nelu! Sa te ierte bunul Dumnezeu si sa ti Odihneasca sufletul in Rai!”, a notat aceasta în mediul online.

Nelu Ploieșteanu: „Eu nu avut nimic de la părinții mei” 

În urmă cu câțiva ani, solistul a mărturisit într-un interviu TV că și-a făcut testamentul, iar averea a împărțit-o în mod egal copiiilor.

„Stiti de ce? Pentru ca eu nu am avut nimic de la parintii mei, n-am avut cu cine sa ma cert pe avere”, motiva el.

Patru fete i-a dat Dumnezeu și un băiat, cinci bucurii fără de care maestrul n-ar fi fost la fel de bogat. Unul dintre ei a suferit de o boală incurabilă, trecând în lumea celor drepți în urmă cu doi ani. Copilul nu a fost niciodată o povară pentru familie.

„Eu pot in continuare, mie nu-mi este greu si nu-mi plang de milă. Am stat si am vorbit si nu stii ce-ti ofera viata pe parcurs si.trebuie sa aiba si el sprijin de la cineva. Domnul doctor Stanciu care este al doilea Dumnezeu pentru copilul meu, este medicul care il ingrijeste de 15 ani”, a declarat soția interpretului, Elena.

Despre scandalul din 2014 

În 2014, despre cântăreț se vehicula că se află într-o situație nefericită din punct de vedere financiar. El a negat zvonurile:

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu, că am reuşit să îmi caştig pâinea, pentru mine şi familia mea, atât cât avem nevoie. Nu am ajuns să pice gardul pe mine, aşa cum au sugerat. Chiar dacă aş fi fost într-o situatie materială mai dificilă, nu mi-ar fi fost ruşine, pentru că stiu cum este să suferi şi să nu ai, din copilaria mea. Din fericire, până la vârsta mea, am reuşit să am o situaţie materială decentă”, clarifica Nelu Ploieșteanu pe internet.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI