26 apr. 2024 | 10:04

Test pentru matematicieni experţi. Ce număr urmează, de fapt? Îţi dai seama în mai puţin de 15 secunde?

Diverse
Test pentru matematicieni experţi. Ce număr urmează, de fapt? Îţi dai seama în mai puţin de 15 secunde?
Teste IQ pentru cei mai buni matematicieni

Înainte de weekend v-am pregătit un test de inteligență pentru cei mai buni matematicieni. În cât timp puteți rezolva această problemă? Specialiștii spun că cei care o rezolvă în maxim 15 secunde au un IQ foarte ridicat.

Test de IQ pentru matematicieni

Aceste teste cu numere lipsă reprezintă o modalitate interesantă și diferită pentru a fă perfecționa abilitățile de matematică, dar și de logică. De regulă, aceste puzzle-uri prezintă o grilă sau o secvență plină cu numere, cu unul sau mai multe numere omise în mod intenționat.

Testele de matematică ne încurajează să abordăm problemele din mai multe unghiuri, în același timp perfecționând capacitatea de a recunoaște tipare și de a aplica raționamentul deductiv.

Aceste puzzle-uri sunt populare printre educatori și profesori, servind ca un instrument excelent pentru scopuri educaționale, exerciții mentale și chiar examene competitive, în funcție de gradul de dificultate.

Sunteți gata să vă testați abilitățile de matematică? Priviți imaginea de mai sus și vedeți dacă puteți descoperi numărul lipsă din această grilă de matematică. Adevărata provocare este timpul. Aveți la dispoziție doar 15 secunde.

Rezolvarea problemei. Care este răspunsul?

Acest test pe care vi-l prezentăm astăzi nu este doar despre găsirea unu număr, ci este un adevărat test al priceperii și vitezei tale analitice. Fiecare număr din grila de mai sus urmează un model sau o regulă specifică. Trebuie să-ți dai seama repede care este aceasta, după calculul devine simplu.

Potrivit specialiștilor, dacă reușiți să rezolvați acest test în timpul alocat, aveți un IQ foarte ridicat și excepțională de a performa sub presiune, demonstrând raționament logic ascuțit și reflexe mentale rapide, datorită timpului limită pe care trebuie să-l respectați.

Rezolvarea testului în doar 15 secunde sau chiar și mai puțin demonstrează că ai un nivel superior de inteligență și un talent înnăscut pentru rezolvarea problemelor complexe într-un timp cât mai scurt, calitate benefică și esențială în viața de zi cu zi.

Dacă ai reușit, felicitări! Dacă nu, iată răspunsul corect:

Ultimul număr din coloană este reprezentat de (produsul numerelor) – (suma numerelor). Prin urmare, vom avea:

( primul număr x al doilea număr x al treilea număr) – (primul număr + al doilea număr + al treilea număr)

  • (2 x 4 x 6) – (2 + 4 + 6) = 36
  • (3 x 6 x 9) – (3 + 6 + 9) = 144
  • (4 x 8 x 12) – (4 + 8 + 12) = 360

În mod similar, vom aplica logica coloanei a patra pentru a găsi numărul lipsă, deci vom avea:

  • (5 x 10 x 15) – (5 + 10 + 15) = 720
Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
Capital.ro
Adio, cafea! Reţeta clasicei licori de dimineaţă se schimbă radical. Noile componente anunţate de oamenii de ştiinţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DISPARE o categorie de PENSIE. Până CÂND poți depune ACTELE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro