Teodorovi atacă ALDE cu o metaforă din Creangă, dar o face prost

Teodorovi atacă ALDE cu o metaforă din Creangă, dar o face prost

Eugen Teodorovici a fost, din totdeauna, unul dintre cei mai spirituali lideri PSD. Din păcate, cel mai recent atac la adresa adresa lui Tăriceanu și ALDE nu prea i-a ieșit.

Ziua de luni a fost una foarte dificilă pentru Partidul Social Democrat condus de Viorica Dăncilă. ALDE s-a retras din coaliția de guvernare și a sabotat majoritatea parlamentară obținută de Dragnea în 2016. În mod previzibil, gestul greu de înțeles al lui Tăriceanu a stârnit furia PSD-iștilor care au căutat tot felul de moduri pentru a ataca echipa ALDE.

Unul dintre cele mai creative atacuri a venit din partea lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor și președintele executiv al PSD. Într-o postare pe Facebook, el a insistat pe o metaforă forțată inspirată de Povestea unui om leneș de Ion Creangă. Problema cu această inițiativă a lui Teodorovici este că nu există nicio legătură cu scrierile lui Creangă.

”Da’ muieți-s posmagii?

Pare că unii s-au lăsat inspirați de povestea lui Creangă cu omul cel leneș și o aduc în politica din zilele noastre prin personajul ALDE. Că de, cât muieți-s posmagii la putere, stau acolo cu plăcere….cât muieți-s în opoziție, de grabă schimb macazul și repede sar pârleazul.

Iar acum, spre final de an electoral, ce să vezi? Mai toate partidele, cu mic cu mare, fug de putere și de guvernare ca dracul de tămâie și aleg bucuroase calea neprihănitei opoziții dătătoare de speranțe la voturi multe.

Alde Iohannis, alde Barna, alde Ponta și alții, bucuroși de oaspeți?

#insistpentruRomania

Cel mai probabil, Eugen Teodorovici a încercat să fie ghiduș în formulare și să genereze niște zâmbete, dar povestea omului leneș nu este despre cineva care ”sare pârleazu” pentru că sunt mai muieți posmagii în altă parte. În schimb, este vorba despre un om care ajunge la spânzurătoare pentru că era leneș, iar când ”o cucoană” a vrut să-l ajute să scape de execuție, el a întrebat-o dacă ”muieți-s posmagii?”. Răspunsul a ofensat-o pe femeia care încerca să-l ajute și l-a lăsat să meargă la ștreang. În final, se pare că Teodorovici nu a citit ”Povestea unui om leneș” de Ion Creangă și este trist. Poate ar fi putut să învețe ceva de acolo.

Urmăriți Playtech.ro și pe