Angajări la Finanțe, fără examen. Propunerea făcută de Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici vrea angajări la Finanțe, fără examen

Angajările din sistemul de Finanțe ar trebui făcute fără a mai fi nevoie ca absolvenții de facultăți cu profil economic să susțină examene. Este propunerea venită din partea ministrului Eugen Teodorovici, care a dat de înțeles că sistemul de Finanțe se confruntă în acest moment cu o criză de personal.

Eugen Teodorovici vrea angajări la Finanțe, fără examen

Ministrul Finanțelor Publice a sugerat că este nevoie de stimularea angajărilor din sistemul de Finanțe și a propus în acest sens ca absolvenții de facultăți cu profil economic să poată fi angajați fără să mai susțină un examen. Condiția este să aibă medii peste 8.

„Nu e suficientă o lege pentru a schimba un sistem. Este nevoie de oameni tineri. (…) Mecanismul să fie ca orice facultate de profil economic acreditată, toţi cei care sunt absolvenţi cu o medie decentă să poată intra în sistemul de Finanţe. Minim 8 (n.r.: media şcolară), e o propunere. Să intre în sistem fără acel examen. Stau şase luni, după care se face o analiză şi dacă a corespuns cerinţelor, să rămână în sistem”, a declarat ministrul Finanțelor Publice la un post de televiziune.

Eugen Teodorovici a anunțat că în perioada următoare se vor pensiona aproximativ 2.500 de angajați din sistemul de Finanțe, astfel că trebuie luate urgent măsuri de stimulare a angajărilor. Propunerea ministrului este ca angajările fără examen să se facă și din rândul celor care au terminat școli de profil, au plecat peste hotare și vor să revină în țară.

„Este o deschidere, nu e nicio diferenţă, orice tânăr care a absolvit o şcoală de profil economic, chiar dacă a plecat din România, se poate întoarce, se poate încadra este aceeaşi deschidere”, a precizat Teodorovici. În legătură cu românii din diaspora, ministrul a mai spus că aceștia vor putea trimite bani în țară fără comision începând cu luna septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI