Eugen Teodorovici schimbă „Prima Casă”. Care sunt noile condiții pentru a obține o locuință

Modificări în privința programului "Prima Casă"

Programul „Prima Casă” are și el parte de modificări. Românii care doresc să-și achiziționeze o locuință trebuie să ia la cunoștință noile condiții. Ce arată actul normativ și cum se va numi de acum programul?

Programul „Prima Casă” trece prin transformări

Ministerul Finanțelor propune transformarea programului „Prima casă” în „O familie, o casă”.Caracterul nou pe care îl va căpăta odată cu schimbarea numelui este social, statul vrând astfel să ajute tinerii să cumpere o locuință decentă, conform reprezentanților Ministerului Finanțelor. Actul normativ va urma să revizuiască toate condițiile de accesare prin introducerea unui prag de venit pentru beneficiari. De asemenea, se propune acordarea de subvenții de dobândă care constau în reducerea ratei dobânzii creditului garantat pe întreaga durată a programului pentru familile care au un copil, doi sau mai mulți. Se propune astfel:

  • Modificarea titulaturii Programului „Prima casă” în programul „O familie, o casă”.
  • Introducerea pragului de venit pentru beneficiarii Programului: la data solicitării creditului garantat, veniturile nete lunare ale beneficiarului individual sau ale beneficiarului împreuna cu soţul sau soţia, după caz, nu pot depăşi valoarea de 4.500 lei; –pentru familiile cu unul sau mai mulţi copii, la data solicitării creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depăşi valoarea de 7.000 lei.
Mmodificări
Mmodificări „Prima Casă”

Eugen Teodorovici, despre „O familie, o casă”

„Am finalizat Programul O familie, o casă, în urma consultărilor intense şi constructive cu reprezentanţii Băncii Naţionale a României. Iniţiativa guvernului are în primul rând un caracter social, deoarece ne dorim să venim în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Totodată, ne-am gândit să ajutăm familiile tinere să îşi cumpere o locuinţă decentă. În egală măsură, susţinem sectorul construcţiilor şi nu numai în condiţiile în care programul va avea efecte benefice în toată economia, va asigura menţinerea sau înfiinţarea de noi locuri de muncă şi va ajuta la dezvoltarea afacerilor” (Sursa: mediafax.ro)
Eugen Teodorovici

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI