12 mart. 2024 | 13:55

Teo Trandafir, dezvăluiri uluitoare. A recunoscut lucruri dureroase de faţă cu toată lumea: „Nu-mi place ce fac, nu-mi place ce zic, nu-mi place cum mă port”

Monden
Teo Trandafir, dezvăluiri uluitoare. A recunoscut lucruri dureroase de faţă cu toată lumea:
Teo Trandafir, dezvăluiri uluitoare. A recunoscut lucruri dureroase de faţă cu toată lumea: "Nu-mi place ce fac, nu-mi place ce zic, nu-mi place cum mă port

Teo Trandafir surprinde din nou. Vedeta a făcut o serie de dezvăluiri interesante, prin care a scos la iveală cât de dură este cu propria ei persoană. Ce urăște cel mai mult la ea și ce și-ar dori să schimbe, mai ales la imaginea pe care o afișează pe micile ecrane.

Teo Trandafir, un mare critic

Teo Trandafir este una dintre cele mai cunoscute vedete din România. Celebra prezentatoare TV este mereu cu zâmbetul pe buze și emite numai energie pozitivă ori de câte ori apare pe micile ecrane. Se pare, însă, că în spatele camerelor nu mai este totul chiar roz.

Vedeta a dezvăluit, în podcast-ul colegei sale de emsiune, Ilinca Vandici, că este foarte critică la adresa propriei sale persoane. Teo Trandafir spune că este extrem de dură și vrea mereu mai mult de la ea, în încercarea de a deveni cea mai bună variantă.

Indiferent cât este de greu, nu se culcă niciodată pe o ureche și nu este prea mândră de ea. Din contră, recunoaște că sunt multe lucruri care o deranjează foarte tare la ea și pentru care se critică ori de câte ori are ocazia.

„Cum mă biciuiesc eu, nu o face nimeni! Ştiu de ce, unde doare mai tare şi cât să dau. Fac asta pentru că nu-mi place ce fac, nu-mi place ce zic, nu-mi place cum mă port. Uneori mă întreb de ce fac asta? Nu-mi place nimic la mine”, a spus Teo Trandafir.

Teo Trandafir, despre sindromul impostorului

Teo Trandafir a mărturisit că nu se uită niciodată la televizor atunci când apare ea. O singură dată a urmărit o emisiune și a avut o experiență extrem de neplăcută, pentru că a ajuns să se critice pentru orice gest și mișcare, motiv pentru care nu a mai repetat-o.

Vedeta a recunoscut că se confrumă cu sindromul impostorului, care nu îi dă deloc pace. Din cauza acestei afecțiuni, a ajuns să simtă, de multe ori, că nu este suficient de bună pentru ceea ce face și nu merită tot ce i se întâmplă bun în viață, că nicio reușită nu i se cuvine.

Totuși, Teo Trandafir vede și un avantaj în comportamentul ei. Consideră că tocmai faptul că este foarte dură cu ea și vrea mereu mai mult o ajută să evolueze și să se mențină la un nivel ridicat, să fie mereu pregătită pentru mai mult și mai greu.

„Îmi foloseşte ca să nu mă înmoi, mă ţine mereu în priză chestia asta. Am sindromul impostorului. Mă mănâncă de vie treaba asta, simt că nu merit tot ceea ce am. Probabil asta mă şi duce înainte, nu ştiu exact.

Nu mă pot uita la mine la televizor. Niciodată! M-am uitat o singură dată, la un Revelion… M-am făcut proastă. Nu îmi place cum stau, nu îmi place că am părul nu ştiu cum. Mai bine nu mă uit!”.

Ce este sindromul impostorului

Sindromul impostorului este o problemă cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații, și poate avea un impact semnificativ asupra stimei de sine și a succesului profesional și personal. Este caracterizat de sentimentul persistent că nu suntem suficient de buni în ceea ce facem și că, în curând, ceilalți vor descoperi acest lucru, lăsându-ne complet vulnerabili în fața lor.

Indiferent de eforturile depuse și de poziția ocupată la locul de muncă sau în grupul social, trăim tot timpul cu gândul că în curând totul se va termina, deoarece ceilalți vor descoperi că nimic din ceea ce arătăm nu este adevărat. Creăm o imagine distorsionată a propriei persoane și a abilităților noastre, percepându-ne ca fiind incompetenți și nesiguri, chiar și atunci când avem succes și realizări notabile.

Sindromul impostorului nu este o problemă de sănătate mintală, ci mai degrabă una de percepție greșită. Avem senzația că am păcălit oamenii să creadă că suntem altcineva decât suntem cu adevărat. Pentru a depăși această problemă, este important să cerem ajutor din partea celor apropiați sau să căutăm sprijin specializat.

Există cinci tipuri principale de persoane care pot fi încadrate în sindromul impostorului, așa cum a concluzionat dr. Valerie Young:

  1. Perfecționistul: Această persoană analizează totul în detaliu și consideră cel mai mic obstacol drept un eșec total, chiar dacă activitatea în ansamblu este de succes.
  2. Expertul: Se concentrează pe cunoștințele și abilitățile lor și consideră orice necunoscut ca fiind un semn de eșec și rușine.
  3. Geniul Natural: Succesul este măsurat în funcție de ușurința și rapiditatea cu care realizează lucrurile, iar dificultățile sunt percepute ca fiind înfrângeri.
  4. Individualistul: Refuză să ceară sau să accepte ajutor din partea altora, considerând acest lucru un semn de slăbiciune și imperfecțiune.
  5. Super Omul: Încearcă să excelențeze în toate rolurile și se simte rușinat atunci când nu reușește să facă față tuturor cerințelor.

Sindromul impostorului poate apărea din cauza unor dinamici familiale, așteptărilor culturale, a personalității proprii sau a comparației inevitabile cu semenii noștri. Alți factori care pot contribui la dezvoltarea acestui sindrom includ modelele de urmat sau lipsa acestora, reacțiile celor din jur și educația primită atât acasă, cât și în instituțiile de învățământ.

Este important să conștientizăm și să recunoaștem această problemă și să căutăm ajutor și sprijin pentru a o depăși. Prin acceptarea propriei noastre valori și abilități, putem începe să ne reconstruim încrederea în sine și să ne îndreptăm către succesul și fericirea pe care le merităm cu adevărat.

Parteneri
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Redactia.ro
Actorul legendar care a fost căsătorit cu cinci femei, dar a fost îndrăgostit toată viața de un bărbat
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Vreme tot mai bizară în România. Ce anomalii vor fi în zilele următoare
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Anunț pentru proprietarii de apartamente cu 2 camere. Decizia cu care nimeni nu e de acord
Capital.ro
Motivul pentru care este bine să mănânci usturoi înainte de culcare | Cercetările arată beneficii multiple pentru sănătate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro