Temperaturile scad brusc în România. Ajunge un val polar, vremea se răcește peste tot

Temperaturile scad brusc în România. Ajunge un val polar, vremea se răcește peste tot
Prognoza meteo actualizată anunță temperaturi scăzute

ANM anunță că temperaturile scad brusc în România! Conform datelor meteo europene, un val de aer a coborât din nord-estul continentului. În ultimele 48 de ore valul a ajuns deasupra Europei de Est, inclusiv deasupra României. Asta înseamnă că valorile termice vor fi mai scăzute decât de obicei. Acest aspect termic, de altfel, s-a resimțit în ultimele 24 de ore.

Vortex Polar deasupra Europei de Est

Un vortex polar s-a format deasupra Polului Nord, încă din luna septembrie. Acesta a început să se formeze odată cu intensificarea răcirii sezoniere.

Conform specialiștilor, va continua să se întărească până în luna decembrie a acestui an. Cu un istoric îndelungat de impact al vremii de iarnă deasupra Europei, acesta este monitorizat îndeaproape pe parcursul fiecărei toamne și ierni, spun specialiștii.

Ca urmare a deplasării acestui val de aer polar deasupra Europei Centrale și de Est, valorile termice au scăzut brusc. Fenomenul se va prelungi, mai sun meteorologii și în perioda următoare. În acest context ANM anunță că temperaturile scad brusc în România, asta și datorită valului de aer polar care se află deja deasupra teritoriului.

Prognoza meteo actualizată. ANM anunță că temperaturile scad brusc în România

În urmă cu două zile ANM a publicat prognoza meteo actualizată pentru perioada următoare. Așa cum scriam deja aici, anunțam  că vremea se strică brusc în România, și că vom avea parte de ger.

Conform datelor meteo publicat pe 25 noiembrie, începând cu ziua de luni, 28 noiembrie, „valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile estice, sud-estice și la munte.”, spune ANM. Cu alte cuvinte, în utima săptămână din noiembrie temperaturile scad brusc în România.

Dacă în ultima săptămână se vor resimți valori mai scăzute, începând cu prima săptămână din decembrie, „Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele
estice și nord-estice.”
se precizează în prognoza meteo ANM.

Ulterior, începând cu data de 6 decembrie și până pe 12 ale lunii, termomentrele vor înregistra valori între 6 și 8 grade, iar spre finalul lunii vom avea valori cuprinse între 1 și -7 grade valorile minime. Datorită valului de aer polar, în aproape toată țara vom resimți valori scăzute, iar vântul își face resimțită prezența cu intensificări ușoare, existând posibilitatea apariției ceții și local, chiar precipitații.

Iarna, ușor ușor, își intră în drepturi, deși ANM anunța că vom avea parte de zăpadă spre finalul lunii decembrie. Rămâne de văzut dacă va ninge sau doar vor fi temperaturi scăzute, până la finalul anului.

Urmăriți Playtech.ro și pe