12 apr. 2024 | 08:44

Temperaturile o iau razna în weekend. Meteorologii au schimbat prognoza. Ce se întâmplă cu vremea

Vremea Meteo
Temperaturile o iau razna în weekend. Meteorologii au schimbat prognoza. Ce se întâmplă cu vremea
Temperaturile o iau razna în weekend. Meteorologii au schimbat prognoza. Ce se întâmplă cu vremea

Vremea se schimbă radical în acest weekend. Meteorologii au anunțat că temperaturile cresc alarmant și vor atinge valori mult prea mari pentru această perioadă. Vom avea parte de zile caniculare în luna mai, cu temperaturi care vor depăși chiar și 30 de grade Celsius.

Temperaturi de vară în luna aprilie

Vremea a fost extrem de schimbătoare la noi în țară.  Am avut parte de zile călduroase, ulterior de răciri semnificative și chiar precipitații în unele zone, dar se pare că a venit rândul verii să se instaleze în România.

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru acest weekend și vin cu vești ciudate pentru perioada în care ne aflăm. Deși suntem abia în prima jumătate a lunii aprilie, vom avea parte de un weekend cu temperaturi-record, la care nu ne așteptam.

Zilele acestea au fost extrem de călduroase, în zona de sud a țării fiind înregistrate și 30 de grade. La fel vor fi și următoarele zile, însă doar sâmbătă va fi remarcată o ușoară răcire, motiv pentru care maximele vor fi de 26 de grade.

Duminică, însă, atmosfera va fi caniculară. Meteorologii avertizează că ne vom confrunta cu primul val de căldură. La umbră, temperaturile vor sări chiar și gradul de 30 de grade, valori mult prea mari pentru jumătatea primăverii.

„Vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime ce se vor situa, în marea lor majoritate, între 20 și 28-29 grade Celsius, cele mai ridicate valori în partea de sud a teritoriului, iar cele mai coborâte în regiunile nord-estice.

Sâmbătă va fi ușor mai rece de atât, adică temperaturile maxime nu vor mai trece de 25-26 de grade, însă de duminică, valul de căldură se va intensifica, astfel încât maximele vor atinge valori de 30 și poate ușor peste 30 de grade luni și marți, în regiunile sudice, în condițiile în care spuneam că vom avea un aspect frumos”, a anunțat meteorologul Alina Șerban, la Antena 3 CNN.

Caniculă în luna aprlilie

Deși este prea devreme să ne gândim la vară, se pare că ea s-a instalat deja la noi în țară. Temperaturile sunt deja mult prea ridicate pentru această perioadă și se pare că trendul este unul ascendent, ceea ce înseamnă că valorile vor crește în continuare.

Europa de Vest se confruntă deja cu un val de căldură, multe țări înregistrând temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă a anului. În unele zone din Franța și Germania s-au înregistrat temperaturi de 33°C.

Experții ANM din România spun că temperaturile vor depăși 30°C la umbră, ceea ce înseamnă valori mult prea mari pentru această perioadă, respectiv cu 8°C-10°C față de ceea ce ar fi normal.

Directorul ANM, Elena Mateescu, spune că acese tendințe înseamnă că a doua lună de primăvară în țara noastră va fi mai caldă decât de obicei, cel puțin conform previziunilor actuale. Tot anul acesta a fost înregistrat și cel mai cald martie din istoria observațiilor meteorologice.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Cei mai buni mici. Rețeta vânată de toată țara a fost dezvăluită
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
OBLIGATORIU prin lege în toată România. A început controlul în toată țara
Capital.ro
Oraşul din România în care se construieşte cel mai modern stadion din țară. Simona Bucura: "Va avea peste 15.000 de locuri"
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Iohannis se RETRAGE! ANUNȚ surpriză de la Palatul COTROCENI
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro