04 apr. 2024 | 07:51

Un nou puseu de căldură, în România. Va fi vară în adevăratul sens al cuvântului, prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea Meteo
Un nou puseu de căldură, în România. Va fi vară în adevăratul sens al cuvântului, prognoza meteo pentru următoarele zile
„E o primăvară neobișnuită prin aceste contraste foarte puternice”

Începutul de lună aprilie a fost cu 31 de grade în termometre, iar asta va continua cu un nou puseu de căldură, în România, spun specialiștii, iar pe baza prognozelor actualizate aflăm că va fi vară în adevăratul sens al cuvântului.

Meteorologii anunță un nou puseu de căldură, în România

Finalul lunii martie a adus un fenomen meteo aparte, care în mod normal apare pe timpul verilor toride, și anume norul de praf saharian. Efectele acestuia au fost valori mari termice pentru această perioadă din an, iar debutul de lună aprilie a fost cu 31 de grade în termometre, un record spun meteorologii, uimiţi de temperaturile din România.

Se pare că acest aspect termic va continua și în următoarea perioadă, cu alte cuvinte, vom avea parte de un nou puseu de căldură, în România, mai spun specialiștii:

„E o primăvară neobișnuită prin aceste contraste foarte puternice, contraste care vin de la temperaturi extraordinari de mari, vă spune un climatolog care se uită în cifre, și noi suntem uimiți, cei obișnuiți cu cifrele, când vedem temperaturi de 31 de grade nu doar într-o zi și în mai multe zone din sudul României, dar au fost zone și în sud-estul Europei, în Grecia, în Bulgaria.”, spune climatologul Roxana Bojariu, conform Antena 3 CNN.

Va fi vară în adevăratul sens al cuvântului

În contrast cu alți ani, și ca urmare a apariției acestui nor de praf saharian, lucrurile vor continua pe acest trend, de încălzire, însemnând, de fapt, că va fi vară în adevăratul sens al cuvântului.

Specialistul climatolog a explicând și când scăpăm de praful saharian, dar atras și atenția asupra faptului că astfel de episoade vor mai exista, și asta până în luna iunie, cel puțin:

„Vom mai avea astfel de episoade, pentru că acum, până în iunie, este sezonul cel mai propice formării sistemelor de joasă presiune în Mediterana, care antrenează inclusiv acest praf de deasupra zonelor deșertice din nordul Africii, dar nu numai. Sunt și alte zone deșertice care pot să ducă la acest transport.

Destule reprize de praf saharian am putea avea până în iunie. Mi-e greu să fac o predicție, dar am avut deja trei episoade până acum, unele mai ușoare, altele mai intense, cum a fost și acest ultim episod care a dus praf saharian până în Estonia.”

ANM și-a actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile

Deși este anunțat un nou puseu, și primăvara asta va aduce valori termice peste media anuală, asta nu însamnă că nu vor mai apărea și alte fenomene meteo, precum precipitații, sau chiar viejlii, cum au fost cele de acum două zile, când vremea rea a făcut ravagii în România.

Deși în perioada următoare va fi vară în adevăratul sens al cuvântului, ANM și-a actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile, iar specialiștii preconizează perioade reci, cu extrem de multe anomnalii termice și valori oscilante în anumite zile.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat macrou congelat. Ce s-a descoperit la analize
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Cozonacul însiropat. Un preparat atipic, dar foarte aromat
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Obligatoriu pentru toți proprietarii de animale. Regulile UE nu pot fi încălcate
Capital.ro
Mircea Badea, despre esenţa ortodoxiei: "Aceasta este credinţa mea, teza mea personală"
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O tânără a stârnit controverse după ce a recunoscut că nu își spală pijamalele după fiecare purtare. Ce i-au spus internauții
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro