Cum albești perdelele fără să le strici țesătura. Ingredientele naturale care te ajută enorm

Cum albești perdelele fără să le strici țesătura. Ingredientele naturale care te ajută enorm
Cum albesti perdelele fara sa le strici tesatura

Spălarea corectă a perdelelor poate părea a fi o treabă dificilă, dar este foarte importantă, dacă doriți să le păstrați într-o stare perfectă. Nu numai că prospețimea lor contribuie la estetica unei camere, dar draperiile rețin mult praf, motiv pentru care acestea trebuie curățate destul de des. Cum albești perdelele, fără să le strici.

Trucuri geniale prin care să albești perdelele

Perdelele și draperiile arată foarte frumos în sufragerie sau dormitor, însă trebuie să ții cont de faptul că și acestea trebuie spălate și curățate destul des, pentru că pe materiale se depune mult praf, ceea ce nu este indicat, în special pentru persoanele care suferă de anumite alergii.

Perdelele trebuie aspirate cu instrumentul pentru tapițerie în fiecare săptămână și curățate foarte bine odată la câteva luni. În caz contrar, fibrele din perdele pot putrezi, ceea ce înseamnă că va trebui să cumperi altele noi.

Perdelele albe oferă multă lumină și căldură casei tale, motiv pentru care gospodinele se străduiesc, de fiecare dată, să redea albul strălucitor al țesăturilor, de parcă abia ar fi cumpărat draperiile.

Cum poți reda albul perfect perdelelor tale? Simplu. Te folosești de ingredientul minune al oricărei gospodării, bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să torni 5 sau 6 pliculețe de bicarbonat de sodiu în baia de apă, fie doar la înmuiere, fie la spălare.

Un alt truc genial este să utilizezi oțet, dacă nu ai bicarbonat la îndemână. Funcționează la fel de eficient și redă strălucirea albului demult pierdut în cazul perdelelor tale îngălbenite de timp. Înmoi perdelele în apă cu oțet, atâta timp cât nu uiți proporțiile potrivite: 2-3 linguri de oțet la un litru de apă.

Cum se spală corect perdelele și draperiile

Mai întâi, trebuie să scoți toate cârligele și greutățile perdelelor și să slăbești banda de antet. Lasă tivul în jos dacă materialul este susceptibil să se micșoreze ușor. Scutură perdelele pentru a îndepărta praful.

Apoi, înmuiați perdelele în apă rece. Se spală apoi cu grijă, în funcție de tipul de țesătură. Dacă spălați manual, asigurați-vă că detergentul este dizolvat complet înainte de a scufunda perdelele. Nu frecați sau stoarceți.

Clătește bine. Stoarce cât mai multă apă posibil sau folosește o centrifugare scurtă a mașinii de spălat. Dacă speli perdelele la mașină, optează pentru un program pentru produse delicate.

Perdelele se calcă eficient atunci când sunt încă umede. Întinde materialul pe lungime, pe partea greșită, întinzând ușor materialul ca să oprești încrețirea cusăturilor. Nu uita să agăți perdelele cât sunt ușor umede, astfel încât să cadă la lungimea potrivită.