Temperatura la care se coace crema de zahăr ars. Gospodinele fac o mare greșeală
Temperatura la care se coace crema de zahăr ars. Ce greșeală fac gospodinele, de cele mai multe ori. Desert rapid, mereu la îndemâna celor care nu au prea mult timp să petreacă în bucătărie pentru a prepara ceva dulce, crema de zahăr ars este mereu o alegere cu care nu dai greș. Trebuie însă să fii atent la temperatura la care trebuie să coci acest desert.
Crema de zahăr ars, un desert rapid și delicios
Crema de zahăr ars nu este un preparat dificil de făcut, dar dacă nu urmezi toți pașii necesari, ea nu va căpăta textura corectă pentru a o consuma. Să trecem în revistă mai întâi ingredientele necesare, după care să punctăm modul de preparare al desertului.
Ingrediente
lapte (un litru)
8 ouă
sare (un vârf de cuțit)
zahăr tos fin (150 g pentru crema de ouă, 150 g pentru caramel)
semințele de la o păstaie de vanilie.
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să topești zahărul pentru crema de ouă și lapte. Pentru acest lucru, ai nevoie de o cratiță de metal, cu un volum de 3 sau 4 litri, pentru a încăpea mai ușor în cuptor. Crema de zahăr ars poate fi obținută din ouă, zahăr și lapte. Acest desert mai poate fi ornat cu frișcă sau vanilie, sau se poate consuma ca atare, fără a mai adăuga ceva.
Zahărul se pune în cratiță, la foc mic, și se topește, până se obține o nuanță aurie. Se amestecă din când în când, pentru a nu se arde zahărul. După ce zahărul s-a topit complet, se stinge focul și se mișcă cratița, în așa fel încât caramelul format să se afle pe jumătate din pereții acesteia. Apoi, se pune tava deoparte, până ce caramelul se va răci.
Temperatura la care se coace crema de zahăr ars
Al doilea pas este cel pentru prepararea compoziției pentru crema de caramel cu ouă și cu lapte. Se pun ouăle într-un vas, peste care se adaugă sarea, zahărul și semințele păstăii de vanilie.
Se mixează la viteza medie, vreme de aproximativ 3-4 minute. Se adaugă laptele rece și se continuă mixatul la viteză medie pentru încă un minut. Urmează apoi fierberea cremei de zahăr ars, un pas foarte important, și la care, adesea, chiar și cele mai experimentate gospodine pot greși.
Compoziția de ouă se toarnă în cratița cu caramelul rece, apoi se așază într-o altă cratiță, de dimensiuni mai mari. Cratița a doua trebuie umplută cam jumătate, cu apă rece.
Se introduce apoi crema de zahăr ars în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se fierbe vreme de aproximativ 50-60 de minute. Se oprește cuptorul și se lasă crema pentru încă zece minute în cratița care avea apă rece.
După acest timp, se scoate și se lasă să se răcească complet. Abia după ce s-a răcit, ea se pune în frigider, unde este lăsată să stea peste noapte. La final, se răstoarnă crema pe platou, desprinzând mai întâi crema de pe marginile acesteia cu ajutorul unui cuțit. Se alege un platou potrivit, se așază deasupra cratiței cu cremă, iar dintr-o mișcare rapidă, crema se răstoarnă pe platou, pentru a fi savurată! reteta crema de zahar ars,