Cum faci negresă cu cremă de zahăr ars, de fapt. Combinația genială de care te vei îndrăgosti VIDEO

Cum faci negresă cu cremă de zahăr ars, de fapt. Combinația genială de care te vei îndrăgosti VIDEO
Negresă cu cremă de zahăr ars

Negresa face parte din topul prăjiturilor copilăriei, iar noul mod de a o prepara care are în compoziție și cremă de zahăr ars e deosebit. Aceasta reușește prin simplitatea sa să trezească nostalgie în toată lumea care o gustă. Se face extrem de ușor, ai nevoie de puține ingrediente, iar toată atenția ta trebuie să fie îndreptată spre un mic detaliu.

Rețetă pentru negresă cu cremă de zahăr ars

Mai marii bucătari au dus negresa la un nivel cu mult mai înalt. Aceasta era deja un preparat excepțional prin simplitatea sa, iar acum e numai bun chiar și pentru mese mai dichisite din cadrul unor evenimente mai deosebite.

E mereu o opțiune bună pentru când nu știi ce să servești la ultimul preparat. Desertul închide seara, așa că trebuie clar să fie unul pe măsură care să le rămână în amintire invitaților. Poți să o servești cu fructe de pădure sau orice fructe acrișoare la gust.

Mod de preparare

Pune într-o tigaie 200 de grame de zahăr și așteaptă până se caramelizează în timp ce amesteci totul cu o spatulă ca să nu se lipească. În timpul acesta e indicat să încingi cuptorul la 180 de grade Celsius și să pui mai apoi caramelul format în tava aleasă în care se va construi prăjitura.

Lasă la răcit și în timpul acesta construiește crema și blatul pentru negresă. Pentru crema de zahăr ars pune într-un castron 6 ouă, 70 de grame de zahăr, 700 de ml lapte, esență de vanilie și coaja de la o lămâie rasă.

Mixează compoziția pentru 3 minute și toarnă tot în tava cu caramelul răcit. Pune într-un castron: 2 oua, 90 g zahăr, 70 ml lapte, 70 ml ulei, 120 g faina, o linguriță rasa de praf de copt, 2 linguri de cacao și esența de vanilie pentru crema de cacao.

Amestecă 2-3 minute și toarnă compoziția peste crema de zahăr. Nu necesită distribuire uniformă pentru că blatul se formează de la sine și-și schimbă textura. Lasă prăjitura la 180 de grade Celsius preț de 50 de minute, mai apoi 2-3 ore la răcit.

De ce ai nevoie?

  • Ingrediente caramel:

Zahar 200 g

  • Ingrediente crema:

Oua 6 buc
Zahar 60 g
Lapte 700 ml
Esenta de vanile
Coaja rasa de la o lămâie

  • Ingrediente blat:

Oua 2 buc
Zahar 90 g
Lapte 70 ml
Ulei 70 ml
Faina 120 g
Praf de copt o linguriță rasa
Cacao pudra 2 linguri
Esenta de rom

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI