Temperatură de -53,5 grade în termometre. Țara care a fost înghițită de o iarnă cumplită. E stare de urgență

Temperatură de -53,5 grade în termometre. Țara care a fost înghițită de o iarnă cumplită. E stare de urgență
O țară a fost înghițită de un val de ger

Un val de ger a lovit o țară! Este vorba despre a doua țară din lume ca întindere după Rusia. Autoritățile sunt îngrijorate de temperaturile foarte mici care nu contenesc să scadă. Cetățenii au putut vedea în termometre – 53,5 grade Celsius.

Țara înghițită de un val de ger: temperaturi de -53,5 grade Celsius

Ger de îngheață pietrele în vestul Canadei! Mercurul a coborât în termometre până la minus 53.5 grade Celsius. Autoritățile și cetățenii au fost surprinși când au văzut că pragul simbolic de -50 de grade Celsius a fost depășit la finele anului.

Frigul s-a accentuat din nou, iar acum localnicii au parte de temperaturi chiar mai scăzute înregistrate în dimineața zilei de duminică la Pelly Farm, Yukon. Concret, este vorba despre cea mai scăzută temperatură constatată din 2008 până acum.

Temperaturile din partea de vest a Americii de Nord sunt oricum foarte scăzute, dar până recent au indicat -50.6 grade Celsius la Chicken, în Alaska, și -40 de grade Celsius la High Level, în Alberta.

Recordul absolut de frig rămâne cel înregistrat la data de 3 februarie 1947 la Snag, în Yukon. Cetățenii au resimțit atunci temperaturi de – 62.8 grade Celsius. Locuitorii din vestul Canadei au avut în prim-plan în decembrie 2021 stare de urgență din cauza temeperaturilor și a valului rece de origine polară. Între timp, cetățenii încearcă să se protejeze și să stea pe cât de mult posibil în case.

„Suntem a doua cea mai rece ţară din lume. Deseori avem valuri de frig şi viscole”

Vara nu a fost deloc mai ușoară pentru cei ce locuiesc aici care au avut parte tot de extreme. Autoritățile anunțau în luna iunie temperaturi caniculare record cu o creștere de peste 49.5 grade Celsius. Poliția intervenea atunci în cazul a aproximativ 70 de decese subite, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre vârstnici.

În mai multe zile consecutive, mercurul din termometre a indicat 49.5 grade Celsius, în Lytton. Înainte de aceste vești, specialiștii au subliniat că în Canada temperatura nu a trecut vreodată de 45 de grade Celsius. Autoritățile i-au îndemnat pe oameni să își verifice vecinii, familia sau alți vârstnici pe care îi cunosc.

„Această vreme poate fi fatală pentru membrii vulnerabili ai comunităţii”, a spus un reprezentant la poliţiei canadiene din Vancouver. „Suntem a doua cea mai rece ţară din lume şi unde ninge cel mai mult”, a spus David Phillips, climatolog la Environment Canada. „Deseori avem valuri de frig şi viscole, dar nu vorbim des despre căldură ca aceasta. Dubai este mai răcoros decât ce trăim acum”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI