Televiziunea celebră în lume care apare în România. Va emite în țară din 2022

Televiziunea celebră în lume care apare în România. Va emite în țară din 2022
Anunț uluitor pentru români! Ce vor vedea la TV din 2022

Vești bune pentru români! O nouă televiziune celebră apare și în România. Cei care își doresc ca mulți cetățeni să se bucure de programe noi și diverse speră ca televiziunea să fie disponibilă pentru telespectatori începând cu primăvara anului 2022.

Ce televiziune o să apară în țară

Un post care este extrem de apreciat în Europa a primit licență și pentru România. Reprezentanții televiziunii poartă discuții cu mai multe posturi, iar, în timp ce grila a fost deja anunțată, telespectatorii o să se bucure de noutăți la televizor din primăvară. Investiția este una uriașă.

Euronews, postul unde sunt comentate știrile din punctul de vedere european, este tradus în 10 limbi străine și difuzat în peste 155 de țări, potrivit Impact.ro. Acesta o să emită HD și o să fie disponibil în doar câteva luni. În timpul ședinței CNA, redactorul șef, Andra Miron, a făcut mai multe precizări.

Investiție pentru Euronews. Tot ce trebuie să știe românii

Mai exact, pentru preluare, există discuții cu Vodafone, Orange și RDS-RCS, iar licența o să fie operată de Universitatea Politehnică. Telespectatorii o să aibă parte de 60% producții proprii, dar și de colaborări cu anumiți corespondenți din țară. Investiția se ridică la 3,6 milioane de euro.

„Sperăm să emitem cât mai repede. Ne vom înscrie în limitele legale. Cred că primăvara ar fi un orizont realist pe care îl putem da”, a transmis Andra Miron, potrivit paginademedia.ro.

Anunțul momentului. La ce emisiuni vor putea să se uite telespectatorii

Euronews o să îi bucure pe telespectatori cu talk show-uri, emisiuni disponibile în limba română, dar și buletine de știri. O parte din grilă făcută în colaborare cu Euronews World a fost deja confirmată, așa că, începând cu ora 6:00, românii se vor putea uita la ‘Bună dimineața, România!’.

Ulterior, începând cu 10:00, telespectatorii vor putea să urmărească ‘Bună ziua, România!’. De asemenea, cei care abia așteaptă noul post de televiziune se vor bucura și de emisiunile ‘Euronews Trends’ și ‘Starea Uniunii Burxelles’.

„Vom imprima acurateţe şi rigurozitate pe piaţă. Ne propunem să avem emisiuni de ştiri, talk show-uri şi alte producţii în limba română.

Valorile noastre sunt independenţă, echidistanţă, obiectivitate şi o abordare ‘all views’ (n.r. – toate punctele de vedere).”, a punctat Andra Miron.

Ce echipă a fost anunțată pentru postul de televiziune

Jurnalistul Cristian Coman s-a alăturat noului post de televiziune. Acesta, care are o experiență de peste 29 de ani la TVR, Antena 1, Pro TV și Realitatea TV, o să fie șeful News Desk-ului și redactor șef-adjunct. Mari Jeanne Ion o să fie directorul de programe.

Bebe Nicola, care a activat la Gândul, Digi 24 și Prima TV, o să facă parte din cei trei producători executivi. Andra Miron Diaconescu a preluat funcția de redactor șef, alăturându-se echipei de management formată din opt oameni.

„Vom putea să avem toate punctele de vedere atât la nivel național, cât şi la nivel internaţional. Ne bazăm pe trainingul şi pe valorile care vin de la Euronews.

Grila de programe are ca scop de a oferi un conţinut unitar, educaţional şi care să arate că noi credem că suntem în serviciul public. Trebuie să dăm informaţii fără a le spune oamenilor ce sa creadă.”, a adăugat Andra Miron.