Apare o nouă televiziune în România. Căror posturi celebre vrea să le fure audiența

Apare o nouă televiziune în România. Căror posturi celebre vrea să le fure audiența
Euronews intră pe piața media din România

Unul din cele mai importante canale de știri european, Euronews, se pregăște de intrarea pe piața românească. Anunțul a fost făcut recent de oficiali ai postului, cu sediul la Lyon. Conform acestora, proiectul urmează să fie realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica București.

Euronews intră pe piața media din România

Cu o istorie de mai bine de 28 de ani, canalul tv a devenit în timp, unul din cele mai importante canale de știri din Europa. Cu sediul la Lyon, din 1993 și până în prezent, peste 7,5 milioane de oameni urmăresc zilnic postul de știri. Încă de la înființare este prezent în peste 155 de țări, și este transmis în 10 limbi străine. Postul european și-a anunțat inițiativa de a deschide un nou canal independent în România, într-un comunicat de presă.

”Euronews România, un afiliat de marcă al sediului central din Lyon, va fi adus la milioane de gospodării, oferind știri locale, regionale, naționale și internaționale pe platformele TV și digitale în limba română.

Acesta vine în parteneriat cu Universitatea Politehnică din București (UPB) și în spatele altor câteva lansări afiliate Euronews în ultimii doi ani: Euronews Albania și Euronews Georgia.”, se mai spune în comunicat.

Canalul european, competitor direct cu posturile existente

La fel ca și CNN, postul european a încercat să impună standarde de transmisii al știrilor, la nivel european. Cu mii de ore de transmisii în direct și cu prezentarea obiectivă a actualității europene, canalul s-a impus pe piață.

“Imparțial fără scuze, înrădăcinat în ADN-ul nostru european, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor.

Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă europeană puternică asupra știrilor.”, declară CEO-ul Michael Peters.

Universitatea Politehnică din București, în ultimii ani, a devenit un partener de încredere pentru Euronews, colaborând la deschiderea altor canale locale, în mai multe țări europene. Decizia de a intra pe piața românească de media este una de bun augur, devenind un competitor cu celelalte posturi de gen existente.

”Credem că, oferind jurnalism de calitate și informații imparțiale unui public care are nevoie de ele mai mult decât oricând, Euronews România nu este doar o realizare media, ci și o inițiativă educațională.

Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscute pentru jurnalism de calitate. Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și îi salutăm în comunitatea UPB!“, declară Mihnea Costoiu, rectorul UPB.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI