13 aug. 2021 | 10:25

Televiziunea care revine în România. A creat cele mai tari vedete din țară, la ora actuală

News
Televiziunea care revine în România. A creat cele mai tari vedete din țară, la ora actuală
Televiziunea care revine în România.

O televiziune renumită revine în România. Este vorba despre cunoscutul post de televiziune, Tele 7 ABC, care a creat multe vedete din România.

Tele 7 ABC revine în România

Informația a fost publicată recent pe rețelele de socializare.

”Ne face plăcerea să anunţăm că ARTSMA este casa de producţie care se va ocupa de revenirea cunoscutului post de televiziune „Tele 7 ABC” pe TV, casa noastră de producţie având rol de producător general în cadrul acestui proiect.

Tele 7 ABC este televiziunea care a adus în atenţia publicului multe vedete autohtone, printre care: Mihaela Rădulescu, Teo Trandafir, Mircea Badea, Dan Diaconescu, Marius Tucă, Radu Coşarcă, Urania, Andreea Berecleanu sau Gabriela Cristea.

De altfel, este televiziunea care a adus în România în premieră unele seriale de succes din străinătate, printre care: Familia Addams, Prinţul din Bel Air, Echipa de Şoc, MacGyver şi Incredibilul Hulk. Concertul lui Michael Jackson din Bucureşti, 1996, a fost şi el transmis tot de Tele 7 ABC”, este mesajul de pe pagina Facebook Artsma.

Despre Tele 7 ABC

Amintim că Tele 7 ABC a fost printre primele posturi de televiziune din România. Ea a început să transmită în anul 1994. Primul sediu al televiziunii a fost în București, pe Calea Victoriei nr. 155, la etajele 10 și 11. Pe atunci,  patroni erau Paul Opriș, Mihai Cârciog și impresarul Marcel Avram.

Televiziunea Tele 7 abc a fost realizată după un concept gândit de jurnalistul Mihai Tatulici. El a demisionat un an mai târziu, în 1995, din funcția de Director general, ca să se mute la Pro TV. Postul Tele 7 ABC a fost închis definitiv în 2004.

De menționat este că televiziunea a intrat în declin în 2002, după ce a trecut sub controlul lui Florin Călinescu. Foarte curând după aceea, cele mai multe dintre filmele lui au fost transferate la alte posturi, iar Tele7 a rămas numai cu filme religioase de clasă B și cu emisiuni similare.

În anul 2004 postul a fost închis temporar întrucât angajații lui nu au fost plătiți de luni de zile și nici nu aveau facilități sanitare adecvate. Apoi, foarte curând după aceea, televiziunea a fost închisă definitiv.

Ce programe TV avea Tele 7 ABC

Iată un exemplu de program TV la Tele 7 abc, din ziua de miercuri 5 iulie 2000:

07:00 – Bună dimineața, România
09:00 – Dați vina pe Corina (r)
10:30 – Economic ABC (r)
10:45 – Gura lumii
11:00 – Senzațional (r)
12:00 – Măștile puterii (r)
13:00 – Ora unu a venit
13:10 – Măștile puterii (r)
14:00 – Primul pas (r)
15:30 – Tinerețe fără bătrânețe
16:00 – Post meridian
17:00 – Dați vina pe Corina
18:00 – Film documentar
19:00 – Telejurnal
19:45 – Economic ABC
20:00 – Gura lumii
20:15 – Film documentar
21:00 – Senzațional cu Dan Diaconescu
22:00 – Reporter Tele7
22:30 – Telemedicina
00:00 – Nopți albe
01:00 – Ora unu a venit

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Capital.ro
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște: ”Se vor încadra în graficul pe care l-am agreat”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VESTEA MOMENTULUI! Este vorba de ION ILIESCU
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro