Țeapa pe care a dat-o Monica Gabor. Fosta soție a lui Irinel Columbeanu este căutată în SUA EXCLUSIV

Țeapa pe care a dat-o Monica Gabor. Fosta soție a lui Irinel Columbeanu este căutată în SUA EXCLUSIV
Teapa pe care a dat-o Monica Gabor

Monica Gabor trăiește visul american la cote înalte, dar a plecat din România plină de datorii. Avocata Tripona Murgu, cea care a reprezentat-o în procesul de divorț cu Irinel Columbeanu, nu și-a recuperat, nici până astăzi, cei 43.000 de euro ce i se cuveneau ca onorariu, conform contractului încheiat. La suma respectivă se adaugă o altă datorie, de 11.700 de euro, reprezentând cheltuielile acesteia de transport și cazare, plus alți 25.000 de euro rezultați din dobânzi și penalizări.

Monică Gabor, urmărită în America pentru a fi executată silit. „Nu are nimic pe numele ei. Toate încasările le face pe o firmă de care nu te poți atinge”

În timp ce Monica Gabor se răsfață în vila de lux de la Malibu a soțului său milionar, avocata Tripona Murgu, cea care a reprezentat-o în răsunătorul proces de divorț de Irinel Columbeanu, și-a cam luat gândul de la datoria pe care Moni s-a făcut că uită să o plătească.

Aceasta se ridică la 80.000 de euro, o sumă uriașă, pe care Tripona Murgu nu are de unde să o recupereze, deși instanța a încuviințat procedeul de executare silită a fostei doamne Columbeanu.

Fără bani în cont

Supriză, însă. Monica Gabor nu are nimic pe numele său și nici bani în vreun cont în America. Astfel că, fosta sa avocată nu are cum să recupereze nici măcar o parte din suma respectivă.

„Nu am recuperat nimic. Am găsit într-un singur cont, în România, o suma delizorie, de doar 4500 de lei. Pe aceia i-am recuperat. Nu știu ce face în America, unde își ține banii. Problema e că dacă nu are nimic pe numele ei e greu. Am înțeles că are firma ei, de care însă, legal, nu te poți atinge.”, a declarat Tripona Murgu pentru playtech.ro.

Onorariul din contract, neachitat – 43.000 de euro

În prezent, fosta avocată a Monicăi Gabor e dispusă să renunțe la întreaga sumă de 80.000 de euro pe care aceasta i-o datorează, cu dobânzi și penalizări, incluzând totodată și cei 11.700 de euro, reprezentând cheltuielile acesteia de transport și cazare.

Își dorește ca fosta sa clientă să plătească măcar suma din contract, cea de 43.000 de euro.

„Ar putea să spună că plătește măcar onoraiul din contract, fără dobândă și penalizări. Onorariul era de 43.000 de euro. Să nu mai zic că am plătit cazarea la hoteluri, în București, precum și drumul de la Timișoara, din banii mei. O să mai întrebăm la executori, dacă s-a mai găsit ceva”, ne-a mai spus aceasta.

„Vina mea e că am mers pe încredere!”

Avocata Tripona Murgu ia vina asupra sa, pentru că a mers pe încredere și a vrut să o ajute pe Monca să fie alături de fiica sa.

„E vina mea, că am mers pe încredere, trebuia măcar jumătate din onorariu să-i cer, ca să mergem mai departe. Dar ea se plângea că nu are, că stă cu chirie. Sincer, la început nu am vrut s-o iau, ca şi clientă, dar mi s-a făcut milă de ea, că era vorba şi de un copil”, a completat aceasta.

Cum a convins un alt avocat să o reprezinte gratis

Monica Gabor a profitat din plin de notorietatea de care s-a bucurat în timpul căsniciei cu Irinel Columbeanu și a reușit să fie reprezentată gratis, tot în procesul de divorț, de un alt avocat celebru, Ion Dojană.

Acestuia i-a acordat exclusivitate pe drepturile de autor asupra cărții sale autobiografice, pe care, însă, nu a scris-o nici până în ziua de astăzi.

„Nici la acea dată și nici ulterior nu am lucrat, în cazul respectiv, pentru bani, ci a fost pro-bono, dată fiind situația personală a Monicăi la acel moment, respectiv imposibilitatea de a fi/de a sta cu fiica ei în condițiile separării de fapt prealabilă divorțului.

Pentru acest motiv nu am avut nici o procedură juridică orientată pentru recuperarea vreunei sume de bani. Relația mea cu Monica a rămas una cordială.”, a declarat Ion Dojană pentru playtech.ro.