Țeapa majoră luată de unii români care au plătit amenzile Poliției Rutiere. Eroarea uriașă din sistem

Țeapa majoră luată de unii români care au plătit amenzile Poliției Rutiere. Eroarea uriașă din sistem
Țeapa uriașă luată de unii români din cauza unei erori din sistemul Poliției

Capcana uriașă din amenzile Poliției Rutiere. Unii români au sesizat eroarea majoră din sistem după ce și-au plătit sancțiunile. Despre ce este vorba și care este povestea unui cetățean din București care s-a confruntat cu această situație?

Capcana din amenzile Poliției Rutiere: eroarea sesizată de un cetățean

Un cetățeani din București a sesizat o eroare majoră în momentul în care a vrut să-și plătească sancțiunea. Concret, contul în care a plătit jumătate din bani nu există, fiind nevoit să plătească suma integral. Bărbatul a cunoscut ulterior de această greșeală, aflând la scurt timp că nu este singurul care a întâmpinat această problemă. Inspectoratul General al Poliției Românie susține că a primit cinci sesizări similare.

„Procesele verbale de amendă din România au înscrise un cont inexistent, astfel că contribuabilii sunt induși în eroare plătind în acest cont, iar apoi sunt puși în executare de către Direcția de Impozite și Taxe Locale”, se arată într-un e-mail trimis de A.S.

  • Cum a constatat greșeala?

Bărbatul a povestit că a fost amendat de Inspectoratul Județean Ilfov în luna martie 2021 cu 870 de lei. Cel din urmă a plătit jumătate din sumă în termen de 15 zile într-un cont bancar. Cu toate astea, a constatat că în cont nu mai figurau banii introduși.

„Cu toate astea, am constatat că amenda figurează în contul meu pe ghiseul.ro, în sumă de 870 lei; am solicitat DITL (Direcția de Impozite și Taxe Locale – n.r.) Sector 1 radierea acestei amenzi și am trimis dovada de plată; am primit de la DITL Sector 1 un răspuns de refuz de radiere a amenzii, pe motiv că nu am plătit în contul corect”, mai scrie bărbatul în email.

„Contribuabilii sunt induși în eroare și plătesc într-un cont inexistent”

El a apelat la DITL Sector 1 pentru a încerca să rezolve problema și să sublinieze eroarea pe care ar putea să o întâmpine mai mulți cetățeni. I s-a explicat acolo faptul că pe procesele verbale de amendă de circulație este trecute un cont greșit, iar contribuabilii sunt induși în eroare și plătesc într-un cont inexistent.

„Doamna director mi-a explicat că pe procesele verbale de amendă de circulație din România este trecut un cont greșit, astfel încât contribuabilii sunt induși în eroare și plătesc într-un cont inexistent.

Ulterior, banii sunt returnați contribuabililor care fie nu observă, fie observă, dar prea târziu pentru a fi în termenul de achitare a jumătate din amendă, astfel că sunt puși în executare de DITL Sector 1”, explică petentul, conform libertatea.ro. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI