Seara protestelor în București: Taximetriștii se luptă cu Uber, iar românii se luptă cu Dragnea și PSD

Seara protestelor în București: Taximetriștii se luptă cu Uber, iar românii se luptă cu Dragnea și PSD

Săptămâna aceasta a început cu noi proteste în Piața Victoriei. Circulația în zonă a fost restricționată din cauza taximetriștilor care au o problemă cu Uber și de românii obișnuiți care nu mai suportă practicile PSD, ordonanțele de urgență, pe Dragnea și Tudorel Toader.

Ziua de luni a început cu un anunț al lui Tudorel Toader referitor la o ordonanță de urgență care va facilita contestațiile în anulare în cazul completurilor de cinci judecători constituite nelegal. Datorită ei, au scăpat de condamnarea Udrea și Bică, dar candidatul principal este Dragnea. În mod previzibil, respectivul anunț s-a reflectat într-un număr de protestatari în Piața Victoriei.

Numărul protestatarilor din Piața Victoriei a fost de câteva sute, iar protestul nu a durat foarte mult din cauza temperaturilor scăuze. Majoritatea scandărilor au vizat Guvernul și coaliția PSD-ALDE aflată la conducerea Parlamentului. Au fost fluturate steaguri ale României și Uniunii Europene.

În aceeași zonă, zeci de taximetriști au blocat bulevardul Lascăr Catargiu, protestând în fața transportului în regim de închiriere cu șofer prin intermediul aplicațiilor electronice. Este vorba de Uber și Taxify. Timp de aproximativ 20 de minute, traficul pe bulevardele Kiseleff și Aviatorilor către Piața Victoriei a fost restricționat.

Din păcate, un șofer care folosea aplicația Uber a nimerit chiar în mijlocul protestatarilor taximetriști, iar oamenii i-au blocat mașina. Timp de câteva minute, spiritele s-au încins. Taximetriștii ar fi vrut chiar să răstoarne mașina, dar s-ar fi răzgândit. Șoferul UBER, care avea și pasageri, a reușit să iasă din zonă după intervenția poliției, conform Digi24.

În aceeași seară de luni, a fost organizat un protest antiguvernamental la Cluj, tot ca o consecință a OUG-ului anunțat de Tudorel Toader. Numărul protestatarilor a gravitat în jurul valorii de 250, iar protestul a început în jurul orei 19 pe Bulevardul Eroilor din localitate. Printre mesajele de pe pancarte s-au numărat ”Fără amnistie, fără grațiere”. ”91% dintre români, 87% dintre alegătorii PSD-ALDE-UDMR spun Nu amnistiei și grațierii. Uniți, salvăm toată România”.