VIDEO Grevă în Piața Victoriei: „Tragem pe dreapta în fața Guvernului”

VIDEO Grevă în Piața Victoriei: „Tragem pe dreapta în fața Guvernului”
Un nou protest în Piața Victoriei, miercuri, 3 aprilie 2019, după ce surse politice anunțau că Liviu Dragnea ar forța adoptarea a două ordonanțe controversate privind Justiția.

Greva de un sfert de oră la care au aderat tot mai mulți români, companii și asociații neguvermanetale, ajunge și în Piața Victoriei.

Mai multe asociații care au îndemnat la acțiuni de protest la adresa guvernului în ultima vreme au decis să organizeze un miting vineri, 15 martie, de la ora 15.00, în fața Guvernului.

Anunțul este publicat pe Facebook pe o pagină dedicată acțiunii numită „Protest auto la Guvern. Parcăm în Piața Victoriei la ora 15.00”. Între organizatori se află grupurile „Insist, deci #rezist” , „Vocea Străzii”, „Susțin presa liberă”, „Picnic în fața clădirii Parlamentului” și „ACORD Diaspora”.

Alături de manifestanții pietoni, șoferii sunt îndemnați să blocheze Piața Victoriei în timpul grevei naționale.

„Tragem pe dreapta în fața Guvernului timp de 15 minute. Susținem, astfel, greva de 15 minute inițiată de omul de afaceri Ștefan Mandachi din Suceava.”
Organizatorii acțiunii „Protest auto la Guvern”

Grevă națională cu imn

Imnul oficial al campaniei „România vrea autostrăzi” a fost lansat de miercuri seară. Piesa hip-hop cu influențe de folclor românesc se numește #ȘÎ EU și a fost compusă de TRUPA 9 şi ViKloth care semnează și versurile.

În videoclip apare suceveanul Ștefan Mandachi, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova, pe care îl va inaugura vineri, 15 martie, la începutul grevei de un sfert de oră, programată la ora 15.00.

De asemenea, în clip apar fotbaliști, jurnaliști dar și politicieni. Imnul campaniei „România vrea autostrăzi” se dorește un semnal al revoltei românilor față de lipsa infrastructurii, la aproape 30 de ani de la Revoluție. La greva de un sfert de oră de vineri au anunțat că iau parte mai multe companii, mai mulți primari, studenții din mai multe orașe, un liceu privat și un sindicat al polițiștilor.