Rivalul Uber își schimbă numele și renunță la cuvântul „taxi”. Cum se numește Taxify acum

Rivalul Uber își schimbă numele și renunță la cuvântul „taxi”. Cum se numește Taxify acum

Aplicaţia de transport Taxify îşi schimbă numele în Bolt. Noul brand va fi lansat treptat în piețele globale, iar utilizatorii nu vor fi afectați cu nimic, deoarce aplicația se va actualiza automat. Care este motivul pentru care își schimbă numele.

Compania de ride sharing Taxify se va numi Bolt pe viitor. Noul nume, care s-ar traduce prin fulger, are mai multe conotații, care ar descrie mult mai bine caracteristicile companiei. Astfel, putem întelege prin fulger, viteză și electricitate – cele mai importante caracteristici pentru un serviciu de transport. De asemenea, sintagma „taxi” va fi eliminată din nume, astfel nu se va mai crea confuzia că serviciile companiei se rezumă doar la mașini.

„Noul nume, Bolt provine de la mișcarea rapidă, fără efort, exact cum trebuie să fie o călătorie prin oraș, cu mașina, scuterul sau cu transportul în comun. Subliniază de asemenea viziunea noastră cu privire la viitorul transportului, care va fi electric”, explică Markus Villig, CEO și cofondator Bolt (Taxify).

Această schimbare vine chiar înaintea unei noi runde de finanțări. Ultima finanțare primită de compania estoniană a fost în luna mai 2018 și  s-a ridicat la 175 de milioane de dolari, care au fost oferite de Daimler. Bolt operează în peste 30 de țări din Europa, Africa și alte regiuni, unde are peste 25 de milioane de utilizatori. De asemnea est finanțat de Didi şi Daimler.

Prețul unei călătorii variază în funcție de durata cursei, distanța traseului, dar și de cererea din momentul respectiv. Însă, în cazul în care va apărea vreo schimbare în condițiile stabilite inițial, pasagerul va fi de fiecare dată informat de noul tarif înainte de a confirma cursa.

Bolt este prima companie care a adus serviciile de tip ride-hailing şi închirierea de scutere în aceeaşi aplicaţie. În prezent aceasta lucrează la extinderea serviciilor de închiriere a scuterelor electrice în mai multe oraşe europene.

Taxify (acum Bolt) a deschis în primăvara anului trecut un birou în Bucureşti, care serveşte drept centru de inginerie software. Biroul din Bucureşti, situat în zona Eroilor, are potenţialul de a deveni unul dintre cele mai mari sedii Taxify din lume.

Sursa: Digi24
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI