25 oct. 2020 | 09:47

Taxa pe apa de ploaie revine. Ce români vor fi nevoiți să o plătească

Știri Locale
Taxa pe apa de ploaie revine. Ce români vor fi nevoiți să o plătească
În România se plătește până și apa de ploaie

Până și apa de ploaie a ajuns să se regăsească în facturile românilor. Din ce în ce mai mulți oameni au ajuns să plătească așa numita apă pluvială. Se întâmplă deja de ceva timp în județul Gorj, unde tocmai a fost reintrodusă. Asta după o perioadă în care Primăria s-a luptat în instanță pentru a scoate această taxă în afara legii. Aproximativ 885.000 de lei este suma pe care municipalitatea trebuie să o plătească pentru apa care a curs din cer în 2018.

Primăria Municipiului Târgu-Jiu nu i-a putut convinge pe judecători că taxa pe apa de ploaie este abuzivă

„Municipiul Târgu-Jiu trebuie să plătească pentru toată apa care pică din cer! Documentul este ilegal total! Am trăit să o văd și pe asta! Aparegio vrea să factureze și apa de ploaie de pe câmpurile și dealurile orașului, în toate zonele în care nu există canalizare! Societatea este susținută în acest demers incredibil de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Gorj, adică tocmai entitatea care ar trebui să apere interesele cetățenilor în relația cu Aparegio!

ADIA a trimis primăriei o adresă prin care anunță că la calculul pentru tariful la canalizare urmează să se ia în considerare întreaga suprafață a municipiului Târgu-Jiu, cu tot cu dealuri și câmpii, cu tot cu cartiere, precum Romanești, Ursați, Preajba, și alte zone în care nu există nici măcar un metru de canalizare! (..) Am anunțat deja că nu voi accepta așa ceva. Primăria Municipiului Târgu-Jiu va ataca în instanță orice tentativă de mărire a acestor tarife la apă și canalizare. Oricum cetățenii plătesc mult prea mult, în condițiile în care municipiul are foarte multe probleme atât în ceea ce privește alimentarea cu apă, cât și în privința canalizării”, a precizat Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu-Jiu.

Marcel Romanescu nu a putut învinge în instanță firma care le ia bani gorjenilor pentru apa de ploaie

Doar că acțiunea în instanță a fost respinsă, iar taxa pentru apa de ploaie a revenit în facturi. În plus, Primăria trebuie să plătească și penalizări.

Într-o situație asemănătoare sunt și locuitorii din Focșani. Mai mulți cetățeni s-au plâns de sumele pe care trebuie să le achite, dar au primit un răspuns sec.

„S.C. CUP S.A. Focşani asigură prin reţeaua publică de canalizare preluarea apelor meteorice din oraş. Acest serviciu este suportat de toţi cetăţenii, în sistem pauşal, calculat în funcţie de cantitatea de precipitaţii transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie şi proporţional cu suprafeţele incintelor construite şi neconstruite ale fiecărui imobil”

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Meghan îl duce pe Harry în Nigeria, în căutarea rădăcinilor familiei sale
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Au intrat banii pe carduri. Informația a fost confirmată chiar astăzi, 10 mai
Capital.ro
Horoscop 11 mai 2024. Berbecii iau o decizie importantă, Scorpionii au un moment de sinceritate
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Șeful Casei de PENSII, ANUNȚ despre PENSII. Se FACE și a DOUA recalculare. VIN PRIMELE decizii
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro