Tragedie fără margini în stațiunea Olimp. Cine este tânărul care a murit înecat în mare. Părintele Calistrat a făcut public tot

Tragedie fără margini în stațiunea Olimp. Cine este tânărul care a murit înecat în mare. Părintele Calistrat a făcut public tot
Tragedie fără margini în stațiunea Olimp. Cine este tânărul care a murit înecat în mare. Părintele Calistrat a făcut public tot

Suferință fără margini în familia unui preot din Iași, după ce fiul său, în vârstă de 20 de ani, s-a aventurat în marea învolburată, în ciuda avertismentelor emise de salvamari. Nenorocirea s-a produs duminică în stațiunea Olimp.

Cum s-a produs nenorocirea

Ilie Gabriel Melniciuc era fiu de preot și unul dintre cei mai buni studenți al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Băiatul venise pe litoral împreună cu prietenii, însă a făcut o greșeală care l-a costat viața.

Deși era arborat steagul roșu, Gabriel s-a aventurat în marea agitată, iar valurile prea puternice l-au împiedicat să mai revină la mal. Din păcate, salvamarii l-au găsit prea târziu pentru a-l mai putea salva. În ciuda eforturilor medicilor de a-i face diferite manevre de resuscitare, băiatul a fost declarat mort.

Părinții băiatului sunt profesori la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stănilloae” din Iași, iar tatăl său este chiar preot.

Părintele Calistrat, unul dintre cei mai apreciați preoți din România a transmis un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de Facebook.

Astăzi 9 August, Iliuță Gabriel Melniciuc, fiu duhovnicesc, student la F.A. în Iași, a zburat la Cer, în urma unui stop cardio- respirator, fiind găsit în apele Mării Negre în stațiunea Olimp. Cu toată străduința medicilor de prim ajutor al serviciului SMURD – salvamar, la vârsta de 20 ani, viața nu s-a mai întors în trup, iar sufletul lui tânăr a zburat la Cer, spre Dumnezeu.

Condoleanțe familiei Pr. Melniciuc Ilie și pzvt. Nicoleta, ambii profesori la facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași. Veșnica lui pomenire! Odihnă veșnică în mila Preasfintei Treimi și a luminii veșnice în Duhului Sfânt.

Chipul Slavei Tale sunt, deși port rănile păcatelor, eu sunt oaia cea pierdută, cheamă-mă Mântuitorule și mă mântuiește.(Psalmii). Regrete sincere din partea părinților slujitori, de la mănăstirile Bujoreni și Vlădiceni, care l-au cunoscut pe studentul Iliuță Gabriel Melniciuc„, a fost mesajul transmis de acesta.

Băiețel de 8 ani, inecat în râul Putna

Sfârșit tragic pentru un băiețel, în vârstă de 8 ani, care a ieșit la scăldat împreună cu fratele său. Nimic nu prevestea nenorocirea, însă duminică, copilul a fost găsit înecat în albia râului Putna.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea a anunțat, că duminică, în jurul orei 16:30, două echipaje de pompieri din Focşani, cu două autospeciale şi o barcă pneumatică, au intervenit în localitatea Boţârlău pentru căutarea unui copil pierdut în râul Putna.

Cel care a alertat autoritățile a fost fratele mai mare al victimei care a mers doi kilometric pentru a ajunge la cel mai apropiat magazine din sat.

Se pare că băiețelul de 8 ani a intrat în apă și nu a mai ieșit, motiv de îngrijorare pentru fratele său. În scurt timp, pompierii vrânceni au demarat căutările pentru a-l salva pe micuț, însă acesta a fost găsit fără suflare la distanță mică față de locul în care intrase să se scalde.

Copilul a fost găsit, fiind declarat decedat de echipajul SAJ prezent la faţa locului în jurul orei 20,30. Echipa de scafandri din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov s-a întors din traseu„, au transmis cei de la ISU Vrancea, potrivit realitatea.net.